22-11-15

Een zondagse wandeling

Zondagochtend was het frisjes met 1 graad op de thermometer buiten. Flora en ik trokken richting Zoutleeuw. We gingen een rondje wandelen in het Vinne (klik). Het zonnetje scheen maar donkere, koude wolken dreven af en toe over. Ik parkeerde de auto op de grote parking en ik was er niet alleen, verschillende groepen wandelaars stonden klaar om hun tocht aan te vatten. Ik vind wandelen niet echt leuk als het druk is of er luidruchtige groepen de stilte verstoren, maar het viel al bij al nog mee en Flora zette er een flinke vaart in. Bij de houten loopbruggetjes door de plassen kon ze de lokroep van het water niet weerstaan, en sprong erin. Ze zwom een rondje een hield het toch snel voor bekeken. Het wateroppervlak is zo een halve meter lager dan het loopbruggetje, dus had ze mijn hulp nodig om er terug uit te komen. Ze schudde zich flink en daardoor waren mijn broekspijpen ook nat.

IMG_2792.JPG

Ik schat de afstand rondom het reservaat zo een 5km, we waren snel terug (naar mijn gevoel). Flora zat helemaal onder de modder en ik wist niet of ze zo in de cafetaria binnen mocht, maar de uitbaters hadden buiten vuurkorven staan, banken met kussens en voor wie wou een dekentje, dit laatste was niet nodig want we hadden flinke gelopen en ik had warm genoeg. Flora slurpte van het frisse water dat er stond bij de cafetaria. Meestal drinkt ze niet van bakjes waar andere honden ook van drinken, maar deze keer was ze niet kieskeurig.

IMG_2795.JPG

Ik bestelde een koffie met een advokaatje ...

IMG_2802.JPG

Flora wou ook wel wat en kreeg (zoals meestal) het koekje ...

IMG_2798.JPG

Omdat we er in de schaduw zaten en het afkoelde, gingen we door. Ik bezocht nog even het kruidentuintje, dat lag er maar winters bij, alleen de marjolein stond in bloei en stak boven al de rest uit.

IMG_2805.JPG

Onze maagjes begonnen te knorren en we reden huiswaarts, het was dan ook al bijna 13u.

IMG_2806.JPG

Deze (ken de plant maar niet de naam) deed het nog prima in een koud winterzonnetje. Het kwik was ondertussen opgelopen naar zo een 5 graden.

Bij thuiskomst was het even druk, de kleine Isis die thuisgebleven was (ze is al 11,5j en zo een lange wandelingen zou ze nog wel aankunnen, maar omdat ze een los knietje heeft, laat ik haar rustig thuis, waar ze ook geniet hoor, want telkens krijgt ze een stevig bot en ze kent het ritueel al) was superblij ons terug te zien en liep me voor de voeten, houtkachel was bijna leeg gebrand, moest nog wat hout binnenhalen, en vooral Flora moest in de douche, met tegenzin van haar kant maar ze zat helemaal onder de modder en ik wou niet nog eens de woonkamer poetsen ...

 

18:35 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen, het vinne

Commentaren

een ochtendwandeling zat het hier niet in..

regen en natte sneeuw waren ons deel..

en deze namiddag heb ik wel een lange wandeling gemaakt, maar droog hield ik het niet..

die bovenste foto heeft hier mijn voorkeur
Chrisje

prettige zondagavond

Gepost door: willy | 22-11-15

Reageren op dit commentaar

't Zou hier ook koud maar zonnig zijn, maar het werd gewoon nat! Jammer.. had ook wel een wandelingetje willen doen, maar het werd een beetje knutselen binnen. :-)
Het Vinne heb ik afgelopen zomer ook eens willen bezoeken, maar die mensen in St. Truiden zeiden dat het er stikte van de teken.. en aangezien het toen warm was en we wel in korte broek wilden wandelen hebben we het maar niet gedaan. Maar 't staat nog op m'n 'list-to-do'. :-)
't Koekje bij de koffie was ook altijd voor Axel.. maar hij mocht niet met z'n pootjes op de tafelrand hoor hahahahaaaa!
Die mooie donkere bloem is van een stokroos denk ik.
Mooie wandeling met een lekker einde! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

Echt mooi wandelweer, fris geen wind noch regen. Wat een verschil met de voorbije dagen toen de eerste najaarsstormen over Limburg joegen.
Dit jaar werd er gekozen om onmiddellijk bij het vertrek de scheiding te maken tussen 5 of 9 km wandelden. Aan de 5 km kwamen 32 deelnemers opdagen, terwijl 35 mensen kozen voor de lange wandeling. Een 30 tal ingeschrevenen kwamen lekker ontbijten zonder hun wandelschoenen aan te trekken. Zoals elk jaar kon Pasar Meeuwen-Gruitrode rekenen op de medewerkers en hun echtgenote(s) om de wandelingen te begeleiden en in te staan voor het harde werk in de keuken.
Kwart voor 9 kwam de eerste groep reeds aanschuiven voor de koffie. En een uurtje later was iedereen in de hondenschool aangekomen. Vele deelnemers waren zeer tevreden over het goed doorbakken spek en eieren.

Gepost door: Rene | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

Wat heerlijk dat je ochtend wandeling hebt gemaakt. Het is rustig weer. En fris weer. De hond lust wel wat. Schattig om te zien. Wat hebben lieve uitstraling. Dez bloem is wel apart om te zien. Mooie van kleur. Ik heb je verhaal genoten.
Fijne week.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

Ja je moet ervan profiteren vooraleer het echt gaat winteren.Het lijkt de moeite om daar te gaan wandelen. Zowel hondje als baasje hebben er deugd van gehad!

Gepost door: magda | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.