02-12-15

Dahlia's en co (postje van begin vorige week, net voor de pc crash)

Wat een zonnige en windstille ochtend vandaag. De zon lokte me naar buiten ... de dahlia- en gladiolenknollen zaten nog in de grond (vorig jaar zijn ze blijven zitten wegens geen winter). Ik had gisteren al een paar dozen klaargezet, naamkaartjes (met een elastiekje) geknipt. Ik heb hoge en lagere soorten dahlia's en zo kan ik ze in het voorjaar in de borders terug planten ... de kleinste vooraan en de grootste achteraan (zoals vroeger in de turnles haha).

DSC_1262.JPG

Een zonnige ochtend in onze weide/tuin.

DSC_1264.JPG

DSC_1266.JPG

Na enig graafwerk .... kwamen de gladiolenknollen te voorschijn.

DSC_1287.JPG

Mijn twee rakkers vonden al die nieuwe geurtjes erg spannend. Ondertussen zitten de knollen in dozen en zullen in de garage de winter doorbrengen. Hopelijk vergeet ik ze nu niet in het voorjaar in de grond te stoppen.

 

09:09 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Natuur | Permalink | Commentaren (11) | Tags: natuur, dahlia, gladiolen, huisdieren

Commentaren

Dat vind ik dus het nadeel van die knollen.. dat je ze er altijd weer uit moet halen aan het einde van het seizoen. En dan moeten ze de opslag nog overleven én je moet ze inderdaad niet vergeten weer te planten..! hehe.. ben m'n voorjaarsbloembollen nu ook alweer vergeten.. volgend jaar geen nieuwe tulpen dan.. helaas. In de achtertuin zal voorlopig wel even niks meer groeien.. Jaxon gaat er nogal te keer hahahaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

Nog even en dan kunnen jullie al kleine tochtjes maken aan de lijn, entingen nog afwachten en dan de wijde wereld in.
Groetjes
PS ik heb echt ook niet zo een groene vingers ...

Gepost door: Chrisje | 02-12-15

Bij het bewaren van dahliaknollen, in kisten of in volle grond moeten we er steeds rekening mee houden dat deze een lekkernij vormen voor tal van kleine knaagdieren! Een extra voordeel dus bij het bewaren van knollen in kisten of dozen is dat we ze tegen deze veelvraten kunnen beschermen en ook regelmatig kunnen controleren op vraatschade.

Gepost door: Rene | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

Ik hoop dat de muizen onze knollen met rust laten, tot nu toe hebben we er in de garage nog geen last van gehad. Houden zo.

Gepost door: Chrisje | 02-12-15

vergeten ?

zo nodig stuur ik je een herinnering Chrisje

groeten

Gepost door: willy | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

Dat is nog eens een goed idee, ik kan mss ook mijn IPhone instellen hahaha

Gepost door: Chrisje | 02-12-15

Dahliaknollen kunnen goed bewaren voor volgende jaar. Als maar droog bewaard houd. Honden ruiken vinden dit raar ruiken. Dahlia hebben prachtig kleuren. Zo grote bloem is dit. Leuke honden heb je. Ik geniet van jou honden om te kijken op de foto.
Fijne avond.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

Mijn honden zijn schatjes en ze zijn dan ook rot verwend. Groetjes

Gepost door: Chrisje | 02-12-15

Laat maar verwennen. Is ook schatjes om te zien.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 03-12-15

Ik heb het opgegeven om die knollen uit te graven. Die zitten zo diep dat ik ze met moeite eruit krijgt. Nu hebben we al verschillende winters niet echt winter gehad en dit jaar groeiden ze wel anderhalve meter hoog. Veel te hoog om goed te zijn . Ik moest ze opbinden. Wat ze andere jaren niet deden en ze kregen massa's bloemen. Dus laat ik ze maar zitten en ik heb een grote tuinzak vol bladeren van de treurwilg aan de kant gezet. Zodra het toch hard zou vriezen giet ik die bovenop de plaats waar de knollen zitten! En dan maar hopen dat ze niet bevriezen.

Gepost door: magda | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

Het is inderdaad zo dat als je ze een paar jaar laat in de grond zitten, de knollen zo een grote kluiten worden dat je ze met moeite nog eruit krijgt. Ik had het hier ook al na één winter. Moest mankracht aan te pas komen om ze eruit te krijgen.
Vele groetjes

Gepost door: Chrisje | 03-12-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.