13-12-15

Regenachtige zondag ...

Het regent hier al van gisteravond, niet echt stortregenen maar toch ... droog blijf je er niet van. Het viel me op dat er in de tuin toch nog wat bloeit. Ik maakte er een paar foto's van ...

tuin in december.jpg

De gele winterjasmijn doet het goed, ze staat dan ook beschut tussen een paar buxusstruiken, ook de sierappel weet van geen ophouden, die is een paar maanden te vroeg, de narcissen zijn al bijna 10cm hoog en een paar roosjes blijven volhouden niettegenstaande de regen. Ook de viooltjes staan er verregend bij maar die kunnen dan weer tegen echt winters weer.

Vorige week aten we nog sla uit eigen tuin ...

DSC_1334.JPG

Was nog krokant en lekker van smaak.

Orchidee.jpg

Deze 'afhanger' stond de ganse zomer buiten en deed het daar niet zo goed, nu hebben we hem in de veranda gehangen en zie hij kreeg zelfs een paar bloesems (die we tijdens de zomer niet zagen). Ik kocht deze plant in de Vogezen (als een eenjarige), we zullen afwachten hoe het verder gaat. Maar in de veranda heeft hij het alleszins naar z'n zin.

tuin in dec.jpg

Mijn terrastuintje in wintermodus, alle eenjarige opgeruimd en de buxusbollen wat bijgesnoeid. Deze azalea staat binnen en doet het niet zo uitbundig als vorig jaar, de bloemen zien er ook wat bleekjes uit tegen vorig seizoen.

Het blijft maar regenen hier, straks heb ik een afspraak bij een nieuwe dierenartsenpraktijk, de hondjes krijgen een fotoshoot aangeboden ... ben nieuwsgierig wat dit gaat geven!

12:31 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (5) | Tags: winter, regen, natuur, bloesems

Commentaren

Heb zitten zoeken naar die azalea.. maar je beoelt die cyclaam waarschijnlijk? Vind het al héél knap dat je die voor een tweede keer in bloei kreeg hoor.. bij mij bloeien die 2 dagen na aankoop en dan hangt het slap en is er niks meer mee te beginnen hehe.
Jullie hebben slechter weer dan hier.. hier valt het best mee.. alleen wat sombertjes.. maar ja.. het zijn dan ook de donkere dagen voor kerstmis hè.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 13-12-15

Reageren op dit commentaar

jullie hebben duidelijk groene vingers Chrisje....

tja, een miezerige dag maar wat doe je er aan

succes bij de fotograaf

Gepost door: willy | 13-12-15

Reageren op dit commentaar

Ja Chrisje alles is precies nog groen en in de bloei bij jou.
Het was een dag om snel te vergeten.

Bloggroetjes.

Gepost door: Rene | 14-12-15

Reageren op dit commentaar

Bij jou groeit bloemetjes nog. Zachte winter deze reis. Het staat gezellig bloeiende struiken en bloemetjes in de tuin. Rode sla zie niet in de supermarkt. Wat leuk dat bij jou uit tuin kwam. Het was lekker gesmaakt. Wat heb jij grote tuin. Bij heeft geregend. Vandaag is erg miezerig dag. En donker vind ik. Zo kerstversiering aan bij ons.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 14-12-15

Reageren op dit commentaar

Zondag was inerdaad een miezerige dag,zelfs zo erg dat dochterlief ipv naar de Kerstmarkt te gaan in Brugge op de koffie kwam bij mij ! De winterjasmijn bloeit hier ook al en de paardenbloemen en de madeliefjes staan ook al te bloeien in het gras. Ze doen maar ,het is geen weer om die uit te trekken !

Gepost door: magda | 15-12-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.