18-12-15

Kerstmarkt Leuven

Donderdagavond hadden we met vrienden afgesproken om naar de Kerstmarkt in Leuven te gaan. We hadden voor een avond in de week gekozen omdat het tijdens het weekend koppenlopen is. Dit was buiten de schlagerzanger Luc Steeno geteld, hij had een opgetreden en jullie raden het al, er was veel volk op wandel. Niettegenstaande de drukte (mede door het welgesmaakte optreden dat over het ganse Ladeuzeplein galmde) werd het een gezellig avond, we aten een gerechtje van bij ons (Vol au vent met frietjes) in de Rector op de Oude Markt tussen de keuvelende studenten en slenterden door een prachtig verlichte binnenstad. Het Leuvense stadhuis was mooi verlicht, net slagroom die men op de torentjes gespoten had. Ook de bibliotheek was prachtig verlicht. Overal stonden drankstalletjes en er werd volop gedronken, gezongen en ook een polonaise slingerde zich over het Ladeuzeplein ... de sfeer zat er goed in. We liepen richting Bondgenotenlaan , de winkels waren reeds lang dicht en het viel ons op dat ook in deze zo bekende en veel bezochte winkelstraat veel leegstand is.

Voor het immer drukke station stonden reuzengrote herten, was origineel. We dronken als afsluiten een La Chouffe koffie (lekker als hij goed warm is en met een toef slagroom). Het was even lopen tot aan onze auto in de stationsparking. Op het stationsplein trakteerde we onze vrienden met smoutebollen. Rond 23u sloten we deze gezellige avond af.

Leuven Kerstmarkt.jpg

10:29 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Kerstmis, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kerstmarkt, leuven, la chouffe

Commentaren

een gezellige uitstap en een leuke collage Chrisje

leegstand in de winkelstraten, zie je nu bijna overal...

jammer toch..

prettige dag

Gepost door: willy | 18-12-15

Reageren op dit commentaar

Ah, was inmiddels ook al op veel Belgische kerstmarkten, maar nog nooit die van Leuven.. misschien volgend jaar eens. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-12-15

Reageren op dit commentaar

Jij bent steeds in goed gezelschap om er eens uit te trekken met je vrienden.Mooie collage is het weer.

Bloggroeten

Gepost door: Rene | 18-12-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.