30-12-15

Ons kerstfeest op tweede kerstdag

Traditioneel vieren wij Kerstmis met de kinderen en kleinkinderen op tweede kerstdag. Rond 13u was iedereen present en toasten we allen samen met een glaasje bubbles en koude en warme hapjes. We aten warm en begonnen met tomatenroomsoep met gehaktballetjes (op verzoek), daarna confit van eend met worteltjes en spruiten. Mijn man bakte de krokettjes. De spruitjes had ik feestlijk bereid met geroosterde pijnboompitten en walnoten, de wortelen met gebakken spekjes en sjalot. Als dessert was er keuze uit tiramisu met speculaas en kaneelijs met appeltaart, wie wou kreeg er een toefje slagroom op. Ik had alles vers klaargemaakt en daar had ik op kerstdag bijna de ganse dag werk aan. Elk jaar denk ik ... dit was de laatste keer vanwege het vele werk maar vers is vers en dat proef je.

Er waren zoals de voorbije jaren veel (kleine) pakjes open te maken. Elk kerstfeest doe ik een activiteit met de kleinkinderen, knutselen of een spelletje. Nu ze groter worden had ik een quiz voorbereid samen met een tombola altijd prijs. We hadden dolle pret en het was voor hun steeds spannend om hun pakje(s) open te maken, soms ruilden ze onderling omdat ze andere dingen leuker vonden.

Een paar collages 

Eten kerstmis.jpg

groepsfoto.jpg

kleinkinderen kerstfeest.jpg

We hebben genoten van het Kerstfeest samen, de dagen erna had ik mijn handen vol met opruimen en kliekjes eten (lol) en wat rust nemen.

Ik had alle kerstfoto's van de laatste 15 jaar op een usb stick geplaatst en afgespeeld op een digitale fotokader. Leuk om zien hoe het klein volk gegroeid is ...

Nog even en het nieuwe jaar 2016 is een feit! Hier nu al onze beste wensen voor iedereen die hier doorkomt.

 

 

12:47 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Kerstmis, kleinkinderen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kerstfeest, kleinkinderen, digitale fotografie

Commentaren

Een prachtig feest zo te zien.. daar praten de kleinkinderen later met warme gevoelens nog over.
:-)
Maak er ook maar een heel mooie jaarwisseling van!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-12-15

Reageren op dit commentaar

Volgens mij is het weer een geslaagd feest met alles erop en er aan en zoals altijd een mooie collage.

Groetjes...

Gepost door: Rene | 01-01-16

Reageren op dit commentaar

Mooie familiefoto's. Iedereen zal zeker en vast genoten hebben.

Gepost door: magda | 06-01-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.