11-01-16

Hier zijn we weer met wat nieuws

Vrijdag ging ik de kleindochters aan school ophalen. Het was zoals steeds een blij weerzien. Ik zag aan hun guitige blik dat ze nog wat van plan waren. Ik die dacht dat er dit nieuwjaar geen nieuwjaarsbrieven zouden gelezen worden, had het helemaal verkeerd. Door de drukte tweede kerstdag hadden ze dit helemaal vergeten. Beter laat dan nooit en na een beetje plannen waar ze zouden gaan staan en wie eerst begon, gingen ze plechtig van start. Elise die al in het vijfde leerjaar zit had haar brief tijdens de franse les geschreven ... dus kreeg ik voor het eerst franstalige nieuwjaarswensen van mijn kleindochter. Voelt een beetje onwennig maar ik snap de bedoeling van de leerkracht wel. Astrid zit in het eerste leerjaar en die haar brief ging over veel geluk en voorspoed, ze had hier en daar woordjes ingevuld en de overige tekst stond er al gedrukt. Het was een leuk moment voor mij en na het lezen van de nieuwjaarsbrief met hun wensen, komt natuurlijk de beloning, die ging de spaarpot in want ze willen samen sparen voor iets 'groot'!

nieuwjaarsbrief 2016.jpg

Zondag stond er nog een laatste nieuwjaarsborrel bij de buren op het programma. We werden rond 19u verwacht en het was al middernacht door toen we terug thuis kwamen, gelukkig was het deze keer niet ver om thuis te raken (na de biertjes en wijntjes) Eerst aten we hapjes en dronken een glas bubbles, daarna kwam er koffie met zelfgebakken taarten, die zagen er onweerstaanbaar uit, maar ik vermoed dat de buurvrouw suiker vergeten was in het recept (lol).

We hadden een leuke avond, hebben veel bijgepraat en volgend jaar is het mijn buurt om uit te nodigen.

Voor sfeer en gezelligheid geef ik een dikke 9

Voor het eten geef ik een dikke 8, puntje verloren wegens het ontbreken van suiker in de taarten ...wink.

Ziezo een nieuwe week is gestart, hier met veel regen maar ondertussen zijn de wolken verdwenen en komt de zon zachtjes door.

12:51 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Eten en drinken, kleinkinderen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kleinkinderen, nieuwjaarsbrief

Commentaren

dus volgend jaar "komen eten" bij jullie..

het is gelukkig nog ver weg, maar vergeet niet je punten te vermelden

prettige avond

Gepost door: willy | 11-01-16

Reageren op dit commentaar

De dametjes deden hun best dus.. ik blijf het een vreemde traditie vinden, maar dat ligt natuurlijk helemaal aan mij.. wij kennen dat hier niet. :-)

Een feestje bij buren.. heel handig ja.. kun je allebei lekker wat drinken hè. En volgend jaar dus bij jullie.. nóg handiger.. rol je zó je bedjes in! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-01-16

Reageren op dit commentaar

o wat zalig die nieuwjaarsbrieven! En oma gaat die mooi bewaren! Kun je ze later nog eens tonen aan je kleinkinderen :-)
Wat leuk zo bij de buren het nieuwe jaar vieren. Dat deden we indertijd ook ,maar ja met de jaren is er sleet op gekomen. Ik ben zelf de feestdagen de deur uit en mijn onmiddellijke buren verblijven dan in Le Pays des Collines waar ze een vakantiewoning hebben. En sommige buren zijn reeds kleiner gaan wonen...

Gepost door: magda | 12-01-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.