13-01-16

en stukje van elk...

Ik vind het leuk om op maandag in Roosendaal naar de markt te gaan. Erg handig om er te parkeren, er is een ondergrondse parking en via een trap kom je er midden tussen de marktkramen uit. Gemakkelijker kan haast niet. Een van mijn favoriete marktkramen is de kaashandel (ook de bloemen zijn er super goedkoop) de eigenaar/verkoper prijs z'n koopwaar luidkeels aan. Je kan er proeven van verschillende specialiteiten, zowel Nederlands, Italiaans, Frans en zelfs Zwitserse kazen. Het zijn allemaal harde bolkazen met verschillende rijpingstijd. Een hoorn des overvloeds voor kaasliefhebbers (zoals ik).

Ik kan er dan ook niet voorbij zonder proeven en neem telkens wat mee. Deze kazen bewaren lang en kunnen ook in gerechten gebruikt worden. Maar liefst eet ik ze zo met druiven en/noten en een bruine boterham of stokbrood.

De verkoper herkent me ondertussen en zwaaide onmiddellijk met een kalender. Het is dan ook de enigste die ik scoorde voor 2016.

kaas.jpg

Markt roosendaal.jpg

17:11 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Shoppen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: roosendaal, markt, hollandse kazen

Commentaren

Er is geen land ter wereld waar kazen zoveel worden nagemaakt.Franse kazen zijn net als de wijnen een nationale trots van land en streek van herkomst.

Bloggroetjes

Gepost door: Rene | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

Het is eigenlijk het énige waar ik voor naar de markt ga.. voor een stuk boerenkaas. :-) Gewoon voor op de boterham hoor.. ik ben niet zo'n kokkie hè.

Kalenders worden nog maar zelden weggegeven.. vroeger haalden we nog redelijk vaak Chinees eten en dan kreeg je met Nieuwjaar weleens een kalender. Maar die waren niet echt handig en ik vond ze vaak spuuglelijk hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

Ik maar zaniken dat ik aan geen kalender meer geraak, en jij krijgt er zo maar eentje op de markt. Ik zal ook eens naar Roosendaal moeten gaan!!
Kaas ,ik eet het in allle vormen en smaken...soms teveel!

Gepost door: magda | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.