05-02-16

Vies

Deze vrijdag is alweer regenachtig gestart, ik werd deze ochtend al vroeg wakker door een plensbui die de dakpannen geselde. Vandaag ga ik mijn kleindochters aan school oppikken. Zoals elke week neem ik hun wat 'lekkers' mee, soms snoep, soms aardbeien of een stapeltje pannenkoeken want dat vinden ze super lekker. Op school wordt er regelmatig gesproken over gezonde voeding en ook over voldoende water drinken. En je hoort wel dat het leeft. Met Isis gaat het een beetje beter, maar wat er eigenlijk echt in haar buikje 'speelt' weten we nog niet. Ze loopt me af en toe weer achterna, zoals de meeste hondjes doen. Ze krijgt nu lichte voeding (kippebouillon met stukjes wit vlees), ik plet haar medicatie en zo lukt het goed om de pillen te geven (die ze anders uitspuwt). Regelmatig roep ik haar buiten om de kans te geven om de viezigheid uit haar darmen te drukken. Ik hoop dat het een ontsteking was en geen tumoren ....

krokusvakantie, ratten, huisdieren

Het is een dagelijkse bezigheid voor mijn man om ratten te vangen. De rattenplaag hier aan de oevers van de Grote Gete is al een tijdje bezig. Tot nu toe vingen we er 54 stuks met een val, en in de vroege ochtend hadden de honden nummer 55 in de tang. Het was alweer een kanjer. Mijn man haalde zelfs de regionale pers ermee, en nu maar hopen dat elke buur alert is en geen brood of voeding op hun composthoop dumpen.

DSC_1823.JPG

Ik wens jullie een fijn weekend toe!

DSC_1841.JPG

 

08:58 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur, Vakantie | Permalink | Commentaren (5) | Tags: krokusvakantie, ratten, huisdieren

Commentaren

Muizen en ratten zijn vaak ongenode gasten. Ze kunnen schade aanrichten door urine en uitwerpselen maar ook door knaagschade. Een goede wering kan er voor zorgen dat ze het pand niet in kunnen komen.

Bloggroetjes

Gepost door: rene | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

Ieks! Dat zijn dan weer dingen van het platteland die minder idyllisch zijn hè hehe.. ratten in het water achter je tuin!
Isis ietsje beter dus.. hopelijk steeds meer en meer. Ik weet wel dat ik na m'n galsteenoperatie ook een enorme verstopping had.. kon alleen met medicatie weer opgelost worden. Wie weet is het van Isis ook wel zoiets. Ik blijf duimen hoor.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

Toch al een beetje goed nieuws over Isis. Hopelijk komt het helemaal goed.
Ratten jakkes! Buurtje had ook ratten omdat ze hun kippenren niet genoeg proper maakten. Overal gaten in de grond toonden dat ze regelmatig kwamen. Toen ze een tijdje op reis waren heb ik ze gewoon zien rondlopen. Niet moeilijk er was daar eten in overvloed te vinden. Ik ben dan zelf begonnen de kippenren te kuisen en de gaten dicht te stoppen . Uiteindelijk hebben ze het konijn en de kippen weggeven en nu er geen eten meer ligt zijn de ratten ook verdwenen. Het waren wel niet zo'n kanjers als op de foto, maar het waren zeker geen muizen)

Gepost door: magda | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

55 stuks.. bijna niet te geloven..

doet de overheid daar niets aan , vraag ik me af.

toch wat beter met Isis

alvast een prettig weekend gewenst

Gepost door: willy | 06-02-16

Reageren op dit commentaar

Gelukkig gaat de ene hond weer goed. Honden lekker dollen.Mooie foto's zijn dit geworden. Ratenplaag dat is zeker niet zo best. Brrr.. Voederen op de landen en straten of vuilnis achter laten komen ook op af. Hopelijk komt ook goed. Sneeuwklokje ziet prachtig uit. Die komen ook uit de grond.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 07-02-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.