10-02-16

Tot later

IMG_3288.JPG

Met deze schattige foto van Flora, neem ik voor een tijdje afscheid van jullie.

Groetjes aan iedereen.

22:42 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen | Permalink | Commentaren (2)

Weekendje weg

We verbleven een paar dagen bij de oudste zoon. We staan er met de camper in de tuin. De hondjes waren mee en vinden logeren in de camper leuk. Mijn oudste kleinzoon is erg allergisch aan honden en katten, dus is een camper een super oplossing. De eerste dag gingen we wandelen in Bergen op Zoom. Het was droog weder maar echt stormwind. We kwamen dan ook goed uitgewaaid thuis.laughing

Een paar foto's van het wandelgebied De Bergse Heide.

IMG_3355.JPG

IMG_3306.JPG

Flora ging even het water in.

IMG_3321.JPG

Kleine Isis (aan de beterhand) mocht ook mee, het was niet echt een lange wandeling en ze mocht af en toe ook op de arm.

IMG_3325.JPG

Er hingen aapjes in de bomen (kleinzoon Mauro)

IMG_3311.JPG

Rennen maar ... de opgespaarde energie kwijt raken.

IMG_3316.JPG

De stormwind ging flink tekeer in het bosje.

IMG_3335.JPG

En maar klauteren.

IMG_3298.JPG

We genoten van onze wandeling. Zeker na bijna een week constante hoosbuien.

22:25 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie, kleinkinderen, Natuur, Vriendschap, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vakantie, wandelen, kleinkinderen

09-02-16

"Tis Carnaval"

Zoals elk jaar vieren de kleinkinderen carnaval op school, ze stappen verkleed door de straten van het dorp. Ik kreeg een paar foto's doorgestuurd.

carnaval.jpg

19:38 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in kleinkinderen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: carnaval, krokusverlof, kleinkinderen

05-02-16

Vies

Deze vrijdag is alweer regenachtig gestart, ik werd deze ochtend al vroeg wakker door een plensbui die de dakpannen geselde. Vandaag ga ik mijn kleindochters aan school oppikken. Zoals elke week neem ik hun wat 'lekkers' mee, soms snoep, soms aardbeien of een stapeltje pannenkoeken want dat vinden ze super lekker. Op school wordt er regelmatig gesproken over gezonde voeding en ook over voldoende water drinken. En je hoort wel dat het leeft. Met Isis gaat het een beetje beter, maar wat er eigenlijk echt in haar buikje 'speelt' weten we nog niet. Ze loopt me af en toe weer achterna, zoals de meeste hondjes doen. Ze krijgt nu lichte voeding (kippebouillon met stukjes wit vlees), ik plet haar medicatie en zo lukt het goed om de pillen te geven (die ze anders uitspuwt). Regelmatig roep ik haar buiten om de kans te geven om de viezigheid uit haar darmen te drukken. Ik hoop dat het een ontsteking was en geen tumoren ....

krokusvakantie, ratten, huisdieren

Het is een dagelijkse bezigheid voor mijn man om ratten te vangen. De rattenplaag hier aan de oevers van de Grote Gete is al een tijdje bezig. Tot nu toe vingen we er 54 stuks met een val, en in de vroege ochtend hadden de honden nummer 55 in de tang. Het was alweer een kanjer. Mijn man haalde zelfs de regionale pers ermee, en nu maar hopen dat elke buur alert is en geen brood of voeding op hun composthoop dumpen.

DSC_1823.JPG

Ik wens jullie een fijn weekend toe!

DSC_1841.JPG

 

08:58 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur, Vakantie | Permalink | Commentaren (5) | Tags: krokusvakantie, ratten, huisdieren

04-02-16

Winkelen met een lentegevoel

Ik deed gisteren wat boodschappen, na drie donkere dagen met veel regen verscheen dan toch de zon toen ik naar Albert Heijn in St Truiden reed. Zoals gewoonlijk neem ik eerst een lekker warm bekertje bonenkoffie en start dan mijn snuffel/zoektocht door de winkel, regelmatig op zoek naar nieuwe smaken en recepten. Aan de charcuteriestand kon je gekookte ham proeven, aan de broodafdeling was er promotie van een zoet Turks brood, niet slecht maar ook niet mijn ding (lol). Bij de patisserie lagen krieken koekjes om te proeven, was lekker alhoewel mierzoet. Zo doe ik dan mijn strooptocht door de winkel embarassed, terwijl ik geniet van een heerlijke Perla koffie. Nee nee, ik heb geen aandelen bij die winkelketen maar het is er gezellig Hollands winkelen met vriendelijk personeel.

De stand van de Paaschocolade en allerlei artikelen werd opgezet, een groot aanbod aan snoeperij wordt er ruim op tijd aangeboden.

Paashaas.jpg

Bij de kassa stonden lange rijen en er werd snel 'hulp' gevraagd, het verliep vlotter dan eerst gedacht. Bij het buitengaan zag ik de Primula's in aanbieding 3 stuks voor 5€. Ik heb er nog geen meegenomen, hoe dapper van mij embarassed om te weerstaan want ze zagen er super uit.

primulas.jpg

Ik wens jullie een fijne dag toe, hier alweer regen en vooral ook zorgen om onze kleine Isis die al een paar dagen ziek is en ik heb er geen goed oog in. Maar blijf in afwachting van een eventueel herstel toch positief. We zorgen goed voor haar, vertroetelen en knuffelen en heel soms zie ik dat ze er van geniet niettegenstaande ze zich rot misselijk voelt. Ze heeft nu drie soorten medicatie die we gelukkig nu ze terug eet, kunnen geven verstopt in balletjes vlees.

winkelen,pasen,chocolade,isis

09:47 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Shoppen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: winkelen, pasen, chocolade, isis

03-02-16

Sparen

IMG_3819.JPG

In het najaar startte bij Albert Heijn een spaaraktie, per schijf van 10€ krijg je een spaarzegel. Er was oa op Facebook heel wat over te doen, ivm de haalbaarheid, na 'een aankoop' van 500€ kan je dan na bijbetaling van een paar euro een bestekset (of messen) bekomen. Eerst dacht ik er niet aan mee te doen, gezien we maar met twee in het huishouden zijn. Ik kreeg steeds de zegels aan de kassa, hield ze bij maar plakte ze niet in. Het is pas nadat mijn schoondochter me ook een aantal zegels bezorgde dat ik besloot mee te doen. Haar moeder spaarde ze ook voor mij. Gezien mijn huidig bestek (was van goede kwaliteit, ziet er nog goed uit maar is vintage) na bijna 45j toch echt stilaan aan vervanging toe is. Dus heb ik vorige week een paar spaarformulieren van de supermarkt meegebracht en beginnen plakken. Zo heb ik toch voor een 8 tal personen bestek kunnen bijeen krijgen. Gisteren viel er een mooie omslag in de bus met een hele sliert zegels. Hoe leuk van mijn schoondochter om er nog aan te denken want op 14 februari sluit de aktie af. Het 'gespaarde' bestek is van Villeroy & Boch, heeft een modern design en lijkt me wel goede kwaliteit. Ik heb hier dus nog twee volle spaarkaarten liggen, dat maakt dat ik uiteindelijk voor 10 personen een lepel, vork, mes, koffielepel en dessertvork heb kunnen bijeen sparen. Vele kleintjes maken één groot!

In de omslag die ik gisteren kreeg zat een kaartje met een lief gedichtje op :

Cheep cheep little bird

you are happy I have heard

you can fly and sing so loud,

you make me really proud!

 

Geeft me alvast een lentegevoel.

IMG_3265.JPG

09:00 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Shoppen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: shoppen, lente, sparen, huishouden

02-02-16

Lichtmis

Vandaag 2 februari 'vieren' we nationale pannenkoekendag wink. Binnen de Christelijke godsdienst wordt vandaag Lichtmis gevierd, vroeger werd deze dag ook Maria Lichtmis genoemd en worden er voor de mis kaarsen gewijd. Ik ben even gaan nakijken op internet wat er eigenlijk gevierd wordt. Er wordt de presentatie van Christus door Maria in de Tempel herdacht.

Ik maakte deze ochtend mijn pannetjes warm en bakte een stapeltje pannenkoeken.

lichtmis.JPG

Tekst van het net :

"Bij de Presentatie van Christus in de Tempel herdenken de orthodoxen en rooms-katholieken dat Maria, de moeder van Jezus, naar de tempel ging voor het verplichte offer na de geboorte van haar zoon. In het oude Israël was het gebruik dat moeders zich in de tempel zuiverden, veertig dagen na de geboorte van hun kind. Ze offerden bij deze gelegenheid een lam en twee duiven.

Voor de kalenderhervorming van 1969 heette het feest in katholieke kring: Maria Lichtmis (ook Candlemas).


Maria Lichtmis of kortweg Lichtmis is een christelijk feest dat op 2 februari gevierd wordt. Het is de herdenking van de Opdracht van de Heer in de Tempel en het zuiveringsoffer dat Maria veertig dagen na de geboorte van Jezus volgens de Joodse wet (zoals beschreven in Leviticus, hoofdstuk 12) moest brengen; vandaar de Latijnse naam Purificatio Mariae. Het is de laatste feestdag waarvan de datum verbonden is aan die van Kerstmis.

In de Oosterse kerken wordt het feest zoals alle feesten dertien dagen later gevierd, dus op 15 februari.

Gebruiken
Op Maria Lichtmis worden traditioneel kaarsen gewijd en een kaarsenprocessie gehouden vóór de mis; vandaar de naam lichtmis. In veel talen verwijst de naam van het feest rechtstreeks naar kaarsen: (Zweeds: Kyndelmisse, Frans: Chandeleur).

Het is tevens de traditie dat er op Maria Lichtmis pannenkoeken gegeten worden. Dit wordt uitgedrukt in het gezegde: Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm. al heeft het woord 'pannetje' in het oud Nederlands taalgebruik ook nog een seksuele bijbetekenis."

Lichtmis.jpg

 

10:18 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken | Permalink | Commentaren (7) | Tags: lichtmis, 2 februari, geloof