07-06-16

Met de camper op weg naar .... Portugal

Het is berekoud als we de volgende ochtend in Burgos ontwaken. Ik laat de hondjes uit en zie dat het gras wit ziet en de camperruiten dicht gevroren zijn. De zon is er al vroeg bij en laat alles schitteren. Na het ontbijt, gaan we nog even wat eten kopen in bij Alcampo (ingang om het hoekje : erg handig) Het is er lekker warm en de bankjes in de wandelgangen zitten al vol met bejaarden die hier zich al vroeg komen warmen ... roept toch wat vragen op.

We rijden door en willen op de middag de Portugese grens bereiken. Het weer is zonnig maar frisjes, tenslotte is het nog maar begin maart.

IMG_3881.JPG

En dan eindelijk ...

Zoals voorzien zijn we rond het middaguur aan de grens, het is er rustig, weinig verkeer, de douaniers doen teken dat we mogen doorrijden. Dat ging snel. We rijden Vilar Formoso binnen.

IMG_3884.JPG

Eens over de grens overvalt er ons een rust ... we zijn in Portugal (lol) en willen niet echt nog veel verder doorrijden vandaag. Een kleine kilometer op Portugese bodem zien we op de rechterkant een omheinde camperplaats (CP), we besluiten er te blijven om te overnachen. De vriendelijke eigenaar komt uit een bazar aan de overkant van de weg, gelopen om ons te verwelkomen en alvorens we het goed beseffens heeft hij ons aan de stroom gehangen (de camper hé) weliswaar maar 6A, zoals in de goede oude tijd op de campings in La Douce France. Ik wil vandaag mijn haar wassen en föhnen, helaas met 6A is dit niet mogelijk (900W), maar later blijkt dat de föhn ook een campingstand heeft en hoef ik niet rond te lopen met een frieselhoofd...

We zijn wat in de war met de tijd, op de autobaan is het 11u ... in de camper 12u .... op de IPad 11u???

IMG_3887.JPG

IMG_3882.JPG

Een eerste foto van een Portugese kerk ... er zullen er nog vele volgen!!!!!

IMG_3885.JPG

We maken in de namiddag een kleine wandeling in de buurt, zien de eerste broedende ooievaars ..., het is zonnig en kunnen na de wandeling een uurtje buiten zitten om te lezen. We bezoeken ook de bazar aan de overkant, je kan je niet voorstellen wat daar allemaal te koop was, lijkt bol.com wel (lol). We snuffelen uitgebreid rond, kopen een flesje wijn voor bij het avondeten en genieten van de vriendelijke ontvangst van de uitbaters. Zo een welkom gevoel hadden we al lang niet meer gehad. Ze zijn trots op hun zaak en dankbaar om het kleine dat ze verkopen. In de bazaar valt m'n oog op de vele fleece lakens, in alle kleuren en maten, lakens in fleece stof had ik thuis nog niet gezien ... en dat in een zuidelijk land??? We ontdekken de volgende dagen wel waarom die superwarme lakens zo in trek zijn daar.

19:57 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kooikerhond, portugal, vakantie, natuur

Commentaren

Hahaha.. als de nachten nog zo koud zijn kan je zo'n fleecelakentje wel gebruiken denk ik.. heb je er nog gekocht? :-)))
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 08-06-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.