08-06-16

Onderweg met de camper in Portugal

Dag 8 onderweg en het is zaterdag. Ik word al vroeg gewekt door geruzie in een nabije, bloeiende fruitboom, er is overbevolking en de mussen maken een herrie van jewelste. Ik laat mijn twee nieuwsgierig hondjes uit, die willen ook wel eens gaan kijken wat er gebeurt daarbuiten. Ik kan ze los laten rennen want de CP is ommuurd. Het was opnieuw een erg frisse nacht maar het zonnetje zo vroeg kondigt een mooie dag aan. Ik zie de hondjes met hun neus in de lucht staan en zelf snuif ik de geur van versgebakken brood op. Ik vraag me af vanwaar deze geur komt want er is hier buiten een grote loods niet veel te bespeuren. Ik zie een bejaarde man met een stokbrood langskomen en besluit op onderzoek te gaan. Eerst de hondjes naar de camper. Ik loop naar de loods en open de zware deur en tot mijn verbazing is er een goedgevulde bakkerij, ik zie de bakker aan het werk, hij groet me en komt me bedienen. Ik koop een stokbrood en wat gebakjes. De man legt me uit (denk ik toch) dat het hun nationale specialiteit is.

DSC_1968.JPG

Pastel de Nata

Na het ontbijt rijden we door. Het is rustig op de weg en voor het eerst zien we en vooral genieten we van het landschap. Mooi mooi mooi ... zoveel moois!

DSC_1965.JPG

DSC_1991.JPG

DSC_2005.JPG

Op de middag komen we aan in Estremoz, het is er rommelmarkt en we wijken uit naar de rand van de stad om voorlopig te parkeren. De CP hier ligt vlak in het centrum op een grote markt omringd met prachtige oude gebouwen waaronder het stadhuis en een kazerne. Ik wandel naar de markt en geniet van de gezelligheid, voor het eerst tussen allemaal Portugezen ... ik versta er geen woord van hun 'boeventaaltje' half gezongen en met veel intonaties.

DSC_2013.JPG

DSC_2014.JPG

IMG_3908.JPG

Estremoz is een prachtige stad, na de drukte van de rommelmarkt en de bijhorende verkeersoverlast, maak ik met de hondjes een lange wandeling door de mooi betegelde straten. Het is voor het eerst echt warm.

IMG_3453.JPG

IMG_3451.JPG

IMG_3448.JPG

We parkeren op de voorziene CP in het midden van de grote markt, we stonden al op veel rare plaatsen, maar dit hadden we nog niet zo midden in de stad. Hopelijk wordt het stil in de nacht en worden we niet door hangjongeren verdreven.

IMG_3965.JPG

Het is zaterdagavond en zacht buiten, we wandelen naar de plaatselijke taverne en bestellen koffie. Je hebt er gratis wifi en we nemen even contact met het thuisfront om wat nieuws te horen. We rekenen af en betalen 2,6€ voor twee koffies en een biertje ... ik dacht dat er een vergissing was met de afrekening en vroeg het nog eens. Rekening was correct zei de vriendelijke dienster met de glimlach.

Na een rustige nacht, en voor het eerst zonder kacheltje aan in de camper, worden we later wakker dan normaal, ook de hondjes hebben lekker doorgeslapen.

 

 

 

19:41 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: portugal, natuur, kooikerhond, vakantie

Commentaren

interessant verslag Chrisje...

mooie architectuur en de foto van de besneeuwde toppen is de max

prettige dag

Gepost door: Willy | 08-06-16

Reageren op dit commentaar

Oooh ja.. al láng geleden dat ik in Portugal was, maar die blauwwitte tegels overal herinner ik me nog goed.. zooo mooi hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-06-16

Reageren op dit commentaar

Hebben mee kunnen genieten van jullie vakantie in Portugal.
Groetjes

Gepost door: René | 09-06-16

Reageren op dit commentaar

Het is daar echt beleven om te zien. Wat mooi daar. Gebouwen en sten zijn werkelijk erg mooi om te zien.Mmmm...Pastel de Nata wat ziet dit erg lekker uit.Ik heb je foto's genoten.
Groetjes Jacqueline & Ferry.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 09-06-16

Reageren op dit commentaar

Wat leuk weer om te lezen.
Ja, die prijzen daar, dat hebben wij ook al meegemaakt. €2,50 voor 2 koffie met gebak en 25,- voor een complete maaltijd voor 2 en ook nog een flinke fles wijn er bij!!

Veel plezier verder.

Groetjes Thea

Gepost door: Thea | 13-06-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.