13-06-16

Onderweg met de camper in Portugal

Het is zondagochtend en erg rustig op het plein in nog slapende Estremoz. Vandaag is het ook een spannende dag want we voorzien om rond de middag in Tavira aan te komen, het (eind) doel van deze lange reis. We hebben er de komende dagen afgesproken met een Duitse (fiets)vriend die we een leerden kennen op Mallorca.

Rond 9u zijn we klaar om te vertrekken, ik loop nog even naar de plaatselijke bakker en kijk een beetje verbaasd naar de ambachtelijke, handgemaakte broden.

IMG_3450.JPG

IMG_3449.JPG

We rijden de stad uit en zie dat de Lidl op zondagochtend open is ... zouden ze dorade hebben? Er is plaats genoeg op de grote parking, er zijn zelfs speciale vakken voor campers voorzien. En er is verse vis in overvloed, ons middagmaal ligt al vast : een gegrilde dorade met sla/tomaatjes en vers brood van de plaatselijke bakker. In de Lidl lijkt het precies of we thuis zijn, dezelfde produkten maar andere taal. Hopelijk kan ik de komende dagen kennismaken met de plaatselijke specialiteiten ... één van mijn bezigheden op vakantie.

Zoals voorzien komen we op de middag in Tavira aan, het is zonnig en rustig in het stadje. We parkeren op de enorme CP aan de rand van de stad, vlak langs de overdekte marktplaats die vandaag gesloten is.

IMG_3476.JPG

Tavira bij laag water, ligt aan een lagune en om het strand te bereiken moet je een klein ferry-bootje nemen.

IMG_3480.JPG

 

Commentaren

Haha.. die broodjes zijn wel heel typisch gevormd hè.. maar echt handwerk zo te zien! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-06-16

Reageren op dit commentaar

Hallo lieve Mizzd, die broodjes is best wel grappig hoor, zo nonchalant haha. Je kan zien dat je in het binnenland van Portugal toch een stapje terug in de tijd zet. Bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 13-06-16

De commentaren zijn gesloten.