14-06-16

Met de camper in Portugal - Algarve

Dag 11 : het is 7u in de ochtend als ik mijn dagboek update. We zijn nu in Manta Rota en staan vlak aan de duinen. Een houten wandelbruggetje loopt tot aan het mooie strand. Eindelijk zien we de zee, dit is in de Algarve niet zo voor de hand liggend omdat vele kuststroken moeilijk bereikbaar zijn door rotsstroken.

Het is warm in de ochtend en windstil. De hondjes rennen voluit op het verlaten strand. Ze werden de laatste dagen alleen aangelijnd uitgelaten en genieten ervan om eens vrij te rennen. Flora rent achter de meeuwen aan en laat zich door een hogere golf verrassen, ze rent naar me toe om troost maar hervat het spelletje met de zeemeeuwen al snel. Ondertussen verzamel ik wat schelpen, kon het niet laten omdat ze zo mooi en groot zijn. Vandaag wordt het een dagje strand, zon, zee ... en warmte. Ik trek een short en topje aan en weet niet dat dit de enige dag zal zijn dat ik echt van de warmte kan genieten. In de late namiddag besluiten we om naar een camping in Cabanas de Tavira te rijden, we willen aan de stroom hangen om onze huishoudbatterijen op te vullen en een wasje te doen, onze linnenzak zit overvol en de dekentjes van de honden moeten een beurt krijgen.

DSC_2045.JPG

Rennen maar ...

IMG_3473.JPG

Aan de camping in Cabanas de Tavira staat de mimosa in bloei.

IMG_3475.JPG

rara ... wat is dit?

IMG_3458.JPG

We gaan het ons gemakkelijk maken en eten in het restaurant van de camping. We worden erg vriendelijk ontvangen en het eten is echt smaakvol en meer als voldoende. We hebben ervan genoten maar schamen ons ook een beetje : we betalen 20€ voor 2 warme maaltijden en 4 drankjes en ... 2 keer koffie. We zullen de komende tijd nog ervaren dat de mensen hier hard moeten werken voor weinig geld.

IMG_3468.JPG

Lagune Cabanas de Tavira

Commentaren

Tavira met die mooie brug, herinner ik me nog goed...

spotgoedkoop voor ons, maar niet voor de Portugezen..

prettige dag

Gepost door: Willy | 14-06-16

Reageren op dit commentaar

Is het in de horeca daar in Portugal nog steeds zo goedkoop? Ongelofelijk.. en dat na zo'n 30 jaar..! wij deden toendertijd nauwelijks boodschappen om zelf te koken.. uit eten gaan was zowat goedkoper.
Mooie foto's.. maar wat die vrucht is weet ik niet hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-06-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.