16-06-16

Met de camper in Portugal - Algarve

De volgende dag rijden we richting Spaanse grens en camperen in Vila Real de St. Antonio, deze gezellig stad ligt aan de grens met Spanje, aan de oevers van de monding van de Guadiana rivier. We staan met de camper aan de haven. We zijn er niet alleen, er staan tegen de avond nog 83 andere campers op de voorziene camperplaats. Toch is het er zeer rustig en gezellig staan. Iedereen heeft voldoende ruimte en z'n eigen stopcontact. We genieten van het mooie uitzicht langs de rivier en in de verte Ayamonte. Portugese vrouwen komen langs met aardbeien en citrusvruchten. We gaan voor de aardbeien en ze smaken lekker.

DSC_2063.JPG

DSC_2058.JPG

DSC_2070.JPG

DSC_2062.JPG

Op 100m van de CP vertrekt om het halfuur een kleine en druk gebruikte ferry naar het Spaanse stadje Ayamonte. Binnen 10 min. ben je in Spanje, en opgelet het is daar 1 uur later. Het is een mooi en gezellig stadje, alles goed verzorgd en geen verval.

IMG_3583.JPG

IMG_3586.JPG

IMG_3610.JPG

IMG_3622.JPG

Tijdens een van mijn bezoekjes aan Ayamonte, vraag ik aan een jonge vrouw of er een Mercadona in de buurt is, ze glimlach en laat me verstaan dat ze onderweg is naar deze supermarkt en dat ik met haar kan meerijden, omdat het te ver is om al lopend te doen. Ze moet eerst haar jongetje aan de opvang ophalen en stopt dan voor de  supermarkt, ze legt me uit dat ik met de shuttlebus terug naar de haven kan.

IMG_3616.JPG

Mijn lift naar de Mercadona, ze noemt Manuela.

IMG_3614.JPG

IMG_3618.JPG

Als ik op de ferry zit om terug naar de camper (in Portugal wink) te gaan, kleurt de hemel zwart, we krijgen die avond flink wat regen. Maar dit deert ons niet, maakt het super gezellig in de camper.

We blijven een paar dagen in Vila Real de St Antonio en bezoeken de stad met z'n grote overdekte markt en een oud kerkhof zo groot dat je er een dag kan doorbrengen.

IMG_3521.JPG

IMG_3540.JPG

IMG_3525.JPG

IMG_3526.JPG

In de ochtend bezoeken we de overdekte markt, het is er gezellig druk en ik koop voor avondeten verse tonijn.

We wandelen door de stad, en genieten van de gezelligheid. In de smalle winkelstraatjes is het warm, we hebben er geen last van de koude zeewind die al een paar dagen guur aanvoelt.

IMG_3543.JPG

IMG_3582.JPG

IMG_3578.JPG

IMG_3573.JPG

Op het centrale plein zijn veel linnenwinkels, je kan er de stijve katoenen en kundig gebuurde lakens nog kopen (die wij hier allemaal afgedankt hebben), ik zie jonge stellen hun uitzet kopen, volledig in katoen, voelt tijdens de hete zomermaanden misschien koeler aan dan de polyester exemplaren. Hier ook weer in alle kleuren en motieven de zachte en warme lakens in fleece stof. Ik laat me verleiden en koop een set met een lichtblauw motief. Ik wist toen niet dat ik er veel plezier nog ging aan beleven ...

Een paar foto's van het indrukwekkende kerkhof :

IMG_3624.JPG

IMG_3627.JPG

IMG_3628.JPG

IMG_3629.JPG

De zware regen van gisteravond heeft op sommige plaatsen de straten ondergezet. Het is ook flink afgekoeld, vooral tegen de avond en de zon speelt verstoppertje.

IMG_3634.JPG

IMG_3637.JPG

 

 

19:42 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: portugal, vakantie, algarve, natuur

Commentaren

Hihi.. je maakt het spannend met die fleecelakens.. ik verwacht nu nog sneeuwstormen in Portugal hoor!
:-)))
Maar die zwarte lucht ziet er ook al heel dreigend uit.. zoiets kun je beter in een camper hebben dan in een tentje denk ik..!
Weer heel mooie foto's. en die tonijn ziet er lekker uit, zo vers!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-06-16

Reageren op dit commentaar

Ja Ayamonte...volgens mij zijn we daar eens op vakantie geweest. Ligt ongeveer op de grens!
Leuk om die foto's te zien. Portugal blijft toch wel eens meest fijne vakantie land.

Gepost door: Thea | 16-06-16

Reageren op dit commentaar

Wat mooi daar om te zien. Je bent naar Spanje gegaan met de Ferry boot. In Spanje is daar ook belevenis om mee te maken. Fleece deken had je daar toen nodig. Het was zeker te koud geweest. Je hebt wel mooie foto's gemaakt. Gebouwen is daar erg mooi om te kijken. Begrafenis is indrukwekkend om te zien.Daar hebben veel vis soorten. Spanje is ook gek op vissen te eten. Ik heb je foto's genoten om te zien.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 17-06-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.