10-08-16

Met de camper onderweg - Frankrijk - Montlouis sur Loire

Zoals voorzien komen we rond 18u bij de wijnboer in Montlouis sur Loire aan. Het is er echt apart, de fitte bejaarde wijnbouwer is al ver in zijn 80 maar doet overstoord verder. Al van ver zagen we zijn "GRATUIT P" bord hangen met het gekende camperlogo onder. Hij kwam al aangelopen toen we aan zijn indrukwekkende woning halt hielden. We mochten kiezen, in de weide tegenover of op de binnenplaats van de woning. Met twee hondjes bij, hadden we snel beslist dat we liefst op de binnenplaats stonden, die 's nachts afgesloten werd. Later kregen we nog een camper als buur, een stel jonge Amerkaanse toeristen met een zeer oude aftandse camper.

De wijnboer staat er alleen voor en dat zie je, rommel overal en naar de hygiëne moet je niet kijken .... bbbrrrr ... we mochten wijn proeven, maar de glazen waren niet proper meer de witte wijn was subliem. We bezochten de cave die hijzelf me de hand door de jaren heen uitgehouwen had, we waren onder de indruk, maar alles was stofferig en vies. De vriendelijkheid, de gastvrijheid, en zijn uitmuntende wijn maakten dit alles goed. We mochten een wijn proeven van 1999, een uitzonderlijk jaar in zijn wijngaard. En de eerlijke man verkoopt deze sublieme wijn aan 4€ per fles. De reden dat er toeristen uit alle windstreken zijn zaak bezoeken.

DSC_2336.JPG

DSC_2348.JPG

Het was even schrikken en slikken toen we dit zagen ... niet de proeverij die we gewend zijn! Maar even doorbijten!

DSC_2353.JPG

DSC_2350.JPG

Als de witte wijn klaar is, wordt hij nog een tijd in houten vaten gerijpt alvorens op flessen te trekken. Hier zijn voor en tegenstanders van ... maar lekker is hij wel!

DSC_2357.JPG

De stofferige ontvangstzaal in de leemgrotten ..

DSC_2358.JPG

De trappen naar een lager gelegen wijnkelder met constante temperatuur.

DSC_2364.JPG

DSC_2367.JPG

Langs verschillende trappen en gangen kwamen we dan uiteindelijk in zijn wijn 'boetiek' terecht. Hier zag het er allemaal netter uit. Het was een speciale ervaring die we niet snel zullen vergeten.

DSC_2344.JPG

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.