10-08-16

Met de camper onderweg - Frankrijk - rustdag in St Loubès

Na een rustige nacht, vernemen we in de ochtend dat er op de luchthaven in Zaventem en in de metro aanslagen gepleegd zijn. De wijnboer kwam ons al vroeg informeren hierover, we zijn erg geschrokken en hopen dat onze kinderen veilig op hun werk geraakt zijn.

Het wordt een rustige dag zoals voorzien, ik wandel met de hondjes in de omgeving en nadat zij hun uitstapje gehad hebben, trek ik er alleen opuit. Ik verken de omgeving van het gehuchtje waar we staan (Places de Cavernes). Ik wandel tot in het centrum van St Loubès dat in twee gesneden wordt door een drukke Nationale (zoals in zoveel Franse stadjes). In de namiddag blijven we op het domein van Chateau d'Ester, we wandelen tussen de wijnranken en praten met de arbeiders die er al van in de ochtend druk bezig zijn met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Het is een volledig bio teelt en de arbeiders zijn mensen die uit een beschermde werkplaats komen. De eigenaar is trots op de vele vogelsoorten die hier wonen. Aan bijna elke boom hangt dan ook een nestkastje ...Tegen de avond worden we uitgenodigd om de wijn te proeven. Helaas de witte wijn is helemaal uitverkocht, maar de lekkere rode maakt dit gemis goed.

Het was een zonnige en windstille dag en we kunnen tot bijna 18u buiten zitten. Ik kocht bij de plaatselijke slager een ribstuk van een rundras dat hier in de streek geteeld wordt. Gaat goed samen met de rode wijn die we van de wijnboer net kochten.

vakantie,bordeaux,kooikerhondje,natuur

Op het domein staan hier en daar bijenkorven, we worden ervoor gewaarschuwd om niet te dicht te gaan :

DSC_2259.JPG

DSC_2262.JPG

DSC_2252.JPG

 

 

De commentaren zijn gesloten.