17-09-16

Keep calm and garden on ...

 

uitvaart,rheden,afscheid

'Keep calm and garden on' ... zo begon donderdag 15 september de uitvaart van oma Diny in de Dorpskerk te Rheden. De kerk zat vol met vrienden, buren en clubleden van de tuinvereniging Groei en Bloei, waar Diny al jaren lid van was en tot voor haar ziekte aktief bestuurslid. Tijdens de uitvaart kwam haar boer, kinderen en vrienden aan het woord met één rode draad : het tuinieren en liefde voor de natuur en dieren. Haar laatste hond was ook in de kerk aanwezig. Met pijn in het hart had ze hem vorig jaar moeten overplaatsen naar een andere familie omdat ze het niet meer kon om een aktief dier bezig te houden. Er werd haar lievelingsmuziek gespeeld en iedereen was erg ontroerd. Ze was een echt dorpsmens die voor haar buren klaarstond.

IMG_4755.JPG

uitvaart,rheden,afscheid

IRNS1404.jpg

De avond ervoor, hadden we afscheid kunnen nemen van Diny, ze lag thuis opgebaard in het vakantiehuisje achteraan in de mooie tuin. Er waren veel familieleden en vrienden langsgekomen. Door het goede weer bleven de mensen in de tuin staan praten, sommige hadden de tuinstoelen en het terras ingenomen. Er was koffie en thé voor iedereen. Toen de avond viel en het schemerdonker werd, leek het haast sprookjesachtig ... Het tuinhuisje met de lage ramen was mooi verlicht en daar lag oma Diny temidden van tientallen bloemstukken die iedereen meegebracht had. Haar bed was versierd met twee grote bloemstukken van tuin/veldbloemen, gemaakt door de leden van de tuinvereniging. Het vakantiehuisje rook naar bloemen en kruiden. Een overgetelijke avond, wat was alles mooi geregeld door de kinderen. Bij de uitgang stond een tafeltje met tulpenbollen (lime en roze), die je mocht meenemen als herinnering. Dit was een wens van haar ... in het voorjaar als de natuur ontwaakt ... denken we terug aan Diny als de tulpen in de tuin staan te pronken.

DSC_3089.JPG

Na de uitvaart reden we samen naar de natuurbegraafplaats in Rheden. De zonen, schoonzoon en neven hadden Diny eerder de kerk binnengedragen en nu droegen ze haar tot bij het graf en lieten de kist voorzichtig zakken. Haar graf is op een openplaats in het bos, met mooi licht, met konijntjes en reetjes die in de vroege ochtend voorbij rennen.

IMG_4776.JPG

IMG_4778.JPG

IMG_4769.JPG

IMG_4785.JPG

NRIE9416.jpg

Mijn zelfgemaakte bloemstuk met rozen, zomerasters en wat verder wat ik in de tuin staan had, zoals oa hortensias.

IMG_4782.JPG

Oma Diny zou op 16 december 72 geworden zijn.

We sloten de dag af met een ijsje samen met de kleinkinderen Luna en Mauro, zoon en schoondochter. Het was voor hun ook een verwarrende tijd.

uitvaart,rheden,afscheid

 

 

15:32 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie | Permalink | Commentaren (3) | Tags: uitvaart, rheden, afscheid

Commentaren

'Een overgetelijke avond, wat was alles mooi geregeld door de kinderen.'
Ja Chris en Omer...Zulke momenten blijven bij. Een prachtig bloemstuk dat je gemaakt hebt.
Proficiat ook voor de steun en de aandacht die je aan Diny en de kinderen en je kleinkinderen gegeven hebt.

Gepost door: Vanuit Glabbeek. | 17-09-16

Reageren op dit commentaar

Een heel mooi afscheid dus voor iemand die tuingek was.. prachtig gedaan.
Ook jouw stuk mocht er zijn.. wauw, een bloemist zou het niet beter kunnen!
Dat van die tulpenbollen is echt een heel mooi idee.. elk voorjaar als die tulpen opkomen zullen jullie zéker even terugdenken aan Diny hè.. zo mooi!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-09-16

Reageren op dit commentaar

Wat heb jij een mooi relaas gegeven over deze lieve vrouw die bij velen een diepe indruk heeft nagelaten . Een mooie attentie die bloembollen! Zo blijft ze verder leven en zal ze niet vergeten worden.

Gepost door: magda | 18-09-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.