29-09-16

Violetje

Nu het zachte najaarsweer aanhoudt, heb ik een paar bloembakken gevuld met paarse violetjes, en een mengeling van zacht blauw.

DSC_3104.JPG

DSC_3137.JPG

DSC_3156.JPG

DSC_3168.JPG

DSC_3159.JPG

 

10:56 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (3) | Tags: violetje, bloembakken

27-09-16

Mijn 'kruidentuintje' in september

Door de lange natte periodes met overvloedige regen opgevolgd door vele droge dagen dat er geen druppeltje regen viel, was het een kleine strijd om mijn tuinkruiden in leven te houden. Sommige momenten lagen de potten allemaal op hun zijde om de plant niet te laten verdrinken, de andere keer, zoals de laatste weken, moet ik elke dag gieten.

DSC_3115.JPG

DSC_3131.JPG

Het bonenkruid is mijn favoriet op ... boontjes.

DSC_3132.JPG

De gewone tijm gebruik op worteltjes, aardappelen en in tomatensoep

DSC_3129.JPG

De rozemarijn is een sterke plant, die kan tegen een stootje.

DSC_3127.JPG

DSC_3133.JPG

De basilicum heeft al betere momenten gekend. Spijtig dat ik dit voorjaar geen plantje van de kaneelbasilicum kon vinden op de wekelijkse markt in St Truiden, ook de zaadjes waren niet voorhanden. Kaneelbasilicum is een lekkernij, heerlijk in abricozenconfituur.

DSC_3124.JPG

kruiden,tuin,september

Mijn dilleplant is pas laat beginnen groeien ... dacht dat er niks meer ging komen. Is een teer plantje, staat ondertussen in bloem. Is lekker op zalmbereidingen.

kruiden,tuin,september

Dille laat zich moeilijk fotograferen ...

13:26 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kruiden, tuin, september

26-09-16

Kooikerpupjes ...

Zondagochtend werd Flora mama van vijf zonen en twee dochters. Alles verliep naar wens en Flora is een zorgzame moeder. Het kleinste pupje weegt 170gr en er is een echt dikzak bij van 258gr.

Eerste dagen (23).JPG

Eerste dagen (33).JPG

Eerste dagen (39).JPG

Kooikerhondje, kooikepups, kooikernestje

16:20 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kooikerhondje, kooikepups, kooikernestje

25-09-16

Appelsap

420kg appelen ...

DSC_3099.JPG

gaven 244 flessen appelsap ...

DSC_3103.JPG

18:22 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (8) | Tags: appeloogst, appelsap

20-09-16

De kooikertjes ...

Terwijl toekomstige mama Flora wacht op de komst van haar pups, het wat rustiger aan doet en de frisse vloer verkiest boven haar zachte, warme kussen, werd Isis in extremis nog gesteriliseerd. Door aanhoudende gezondheidsproblemen was er geen andere keus. Het werd een zware operatie voor een hondje van 12,5 jaar.

Ondertussen is ze aan de beterhand en komt al wat meer uit haar mandje.

IMG_5289.JPG

Net terug van bij de dierenarts, zit ze er nog wat slapjes bij ...

IMG_5290.JPG

18:53 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren | Permalink | Commentaren (8) | Tags: huisdier, kooiker, hondenrassen

19-09-16

Appelpluk

Een paar weken vroeger dan vorig jaar zijn we gestart met de appeloogst. De hoogstambomen zijn overvloedig geladen, sommige takken hangen bijna tot op de grond. Zoals elk jaar gaan we appelsap laten persen ... van zo een 400kg appelen, dan is er ook sap voor de kinderen en kleinkinderen. Bio appelsap van oma en opa.

DSC_3066.JPG

DSC_3072.JPG

DSC_3073.JPG

DSC_3077.JPG

DSC_3074.JPG

 

07:00 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tuin, natuur, appelen

17-09-16

Keep calm and garden on ...

 

uitvaart,rheden,afscheid

'Keep calm and garden on' ... zo begon donderdag 15 september de uitvaart van oma Diny in de Dorpskerk te Rheden. De kerk zat vol met vrienden, buren en clubleden van de tuinvereniging Groei en Bloei, waar Diny al jaren lid van was en tot voor haar ziekte aktief bestuurslid. Tijdens de uitvaart kwam haar boer, kinderen en vrienden aan het woord met één rode draad : het tuinieren en liefde voor de natuur en dieren. Haar laatste hond was ook in de kerk aanwezig. Met pijn in het hart had ze hem vorig jaar moeten overplaatsen naar een andere familie omdat ze het niet meer kon om een aktief dier bezig te houden. Er werd haar lievelingsmuziek gespeeld en iedereen was erg ontroerd. Ze was een echt dorpsmens die voor haar buren klaarstond.

IMG_4755.JPG

uitvaart,rheden,afscheid

IRNS1404.jpg

De avond ervoor, hadden we afscheid kunnen nemen van Diny, ze lag thuis opgebaard in het vakantiehuisje achteraan in de mooie tuin. Er waren veel familieleden en vrienden langsgekomen. Door het goede weer bleven de mensen in de tuin staan praten, sommige hadden de tuinstoelen en het terras ingenomen. Er was koffie en thé voor iedereen. Toen de avond viel en het schemerdonker werd, leek het haast sprookjesachtig ... Het tuinhuisje met de lage ramen was mooi verlicht en daar lag oma Diny temidden van tientallen bloemstukken die iedereen meegebracht had. Haar bed was versierd met twee grote bloemstukken van tuin/veldbloemen, gemaakt door de leden van de tuinvereniging. Het vakantiehuisje rook naar bloemen en kruiden. Een overgetelijke avond, wat was alles mooi geregeld door de kinderen. Bij de uitgang stond een tafeltje met tulpenbollen (lime en roze), die je mocht meenemen als herinnering. Dit was een wens van haar ... in het voorjaar als de natuur ontwaakt ... denken we terug aan Diny als de tulpen in de tuin staan te pronken.

DSC_3089.JPG

Na de uitvaart reden we samen naar de natuurbegraafplaats in Rheden. De zonen, schoonzoon en neven hadden Diny eerder de kerk binnengedragen en nu droegen ze haar tot bij het graf en lieten de kist voorzichtig zakken. Haar graf is op een openplaats in het bos, met mooi licht, met konijntjes en reetjes die in de vroege ochtend voorbij rennen.

IMG_4776.JPG

IMG_4778.JPG

IMG_4769.JPG

IMG_4785.JPG

NRIE9416.jpg

Mijn zelfgemaakte bloemstuk met rozen, zomerasters en wat verder wat ik in de tuin staan had, zoals oa hortensias.

IMG_4782.JPG

Oma Diny zou op 16 december 72 geworden zijn.

We sloten de dag af met een ijsje samen met de kleinkinderen Luna en Mauro, zoon en schoondochter. Het was voor hun ook een verwarrende tijd.

uitvaart,rheden,afscheid

 

 

15:32 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie | Permalink | Commentaren (3) | Tags: uitvaart, rheden, afscheid