27-09-16

Mijn 'kruidentuintje' in september

Door de lange natte periodes met overvloedige regen opgevolgd door vele droge dagen dat er geen druppeltje regen viel, was het een kleine strijd om mijn tuinkruiden in leven te houden. Sommige momenten lagen de potten allemaal op hun zijde om de plant niet te laten verdrinken, de andere keer, zoals de laatste weken, moet ik elke dag gieten.

DSC_3115.JPG

DSC_3131.JPG

Het bonenkruid is mijn favoriet op ... boontjes.

DSC_3132.JPG

De gewone tijm gebruik op worteltjes, aardappelen en in tomatensoep

DSC_3129.JPG

De rozemarijn is een sterke plant, die kan tegen een stootje.

DSC_3127.JPG

DSC_3133.JPG

De basilicum heeft al betere momenten gekend. Spijtig dat ik dit voorjaar geen plantje van de kaneelbasilicum kon vinden op de wekelijkse markt in St Truiden, ook de zaadjes waren niet voorhanden. Kaneelbasilicum is een lekkernij, heerlijk in abricozenconfituur.

DSC_3124.JPG

kruiden,tuin,september

Mijn dilleplant is pas laat beginnen groeien ... dacht dat er niks meer ging komen. Is een teer plantje, staat ondertussen in bloem. Is lekker op zalmbereidingen.

kruiden,tuin,september

Dille laat zich moeilijk fotograferen ...

13:26 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kruiden, tuin, september

25-09-16

Appelsap

420kg appelen ...

DSC_3099.JPG

gaven 244 flessen appelsap ...

DSC_3103.JPG

18:22 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Natuur, Tuin | Permalink | Commentaren (8) | Tags: appeloogst, appelsap

10-09-16

Genieten van een zomers najaar!

Ondertussen is de school al goed gestart, voor de kleinkinderen een blij weerzien met hun schoolvriendjes en druk met de ballet- , tennis-, dans-, piano-, en turnlessen. Voor kleinzoon draait de vijfkamptraining terug op volle toeren.

Wij genoten van het mooie weer in de tuin maar ook op de fiets. We trokken erop uit met de camper, en zoals elk najaar (dit jaar iets vroeger) reden we naar Edesheim en stonden er bij de familie Braun tussen de wijnranken. De oogst moet moet nog volop beginnen, rijpe vruchten hangen klaar om geoogst te worden. Eerst bezochten we Cochem aan de Moezel.

IMG_5199.JPG

IMG_5197.JPG

Een dagje later kwamen we bij de familie Braun aan en laden het leeggoed van vorig jaar uit. De wijnboer kwam dit oppikken met een wagentje. We staan vlak bij zijn distillerie en genieten van de gastvrijheid en de mooie omgeving, omringd door wijnranken zover het oog reikt.

IMG_5203.JPG

IMG_5204.JPG

IMG_5208.JPG

Na de gezellige proeverij, kozen we terug een paar soorten wijn uit, wit en rood, zoet en droog. Zo kunnen we weer een tijdje verder.

IMG_5220.JPG

De hondjes waren ook mee en hadden het naar hun zin in de velden. Kleine Isis was wat ondeugend en daagde vrouwke uit door vooraan in de camper te gaan slapen.

IMG_5214.JPG

IMG_5230.JPG

Na ons bezoek reden we door naar Strasburg om via Luxemburg naar huis te rijden.

Edesheim, Strasburg, vakantie, natuur, vrije tijd

 

 

18-08-16

Uitwaaien ...

Maandag gingen we een dagje uitwaaien in Zeeland. We reden naar Oostkapelle en genoten van zon, zee en strand. Een fris drankje en lekker hapje mocht niet ontbreken. Het was een topdag!

oostkappelle.jpg

15-08-16

Jarig!

Zondag vierden we de jarigen van juni/juli en augustus, vijf stuks!!!. Het werd een leuke zondag met BBQ en verjaardagstaart. De hondjes kregen ook een stukje worst van de bbq.

collage 1.jpg

page.jpg

10-08-16

Half juli en begin augustus

Flora werd onverwacht 1,5m vroeger loops, dus kwam er een uitstapje van een week naar Gelderland aan. Op zondag 24 juli reden we voor de dekking naar Altforst, gelegen in het mooie rivierenland van Maas en Waal. We staan er met de camper in Appeltern aan de Beverplaats 't Mun. We werden gastvrij ontvangen bij de eigenaar van de reu, met de hondjes verliep alles vlot en als de natuur meewil, hebben we eind septemter een nestje kooikertjes.

IMG_4624.JPG

De twee kooikermeiden zoeken koelte in de schaduw van de camper, het werd een prachtige week in Appeltern.

IMG_4611.JPG

Niet eten, geen dekking, dit zijn de huisregels (lol)! Zoveel gastvrijheid ...

IMG_5008.JPG

Taart bij de koffie ...

IMG_5016.JPG

En toen werden puppies gemaakt ... Sam links en Flora rechts. De twee rakkers ...

IMG_4998.JPG

Met de camper onderweg - Frankrijk - Montlouis sur Loire

Zoals voorzien komen we rond 18u bij de wijnboer in Montlouis sur Loire aan. Het is er echt apart, de fitte bejaarde wijnbouwer is al ver in zijn 80 maar doet overstoord verder. Al van ver zagen we zijn "GRATUIT P" bord hangen met het gekende camperlogo onder. Hij kwam al aangelopen toen we aan zijn indrukwekkende woning halt hielden. We mochten kiezen, in de weide tegenover of op de binnenplaats van de woning. Met twee hondjes bij, hadden we snel beslist dat we liefst op de binnenplaats stonden, die 's nachts afgesloten werd. Later kregen we nog een camper als buur, een stel jonge Amerkaanse toeristen met een zeer oude aftandse camper.

De wijnboer staat er alleen voor en dat zie je, rommel overal en naar de hygiëne moet je niet kijken .... bbbrrrr ... we mochten wijn proeven, maar de glazen waren niet proper meer de witte wijn was subliem. We bezochten de cave die hijzelf me de hand door de jaren heen uitgehouwen had, we waren onder de indruk, maar alles was stofferig en vies. De vriendelijkheid, de gastvrijheid, en zijn uitmuntende wijn maakten dit alles goed. We mochten een wijn proeven van 1999, een uitzonderlijk jaar in zijn wijngaard. En de eerlijke man verkoopt deze sublieme wijn aan 4€ per fles. De reden dat er toeristen uit alle windstreken zijn zaak bezoeken.

DSC_2336.JPG

DSC_2348.JPG

Het was even schrikken en slikken toen we dit zagen ... niet de proeverij die we gewend zijn! Maar even doorbijten!

DSC_2353.JPG

DSC_2350.JPG

Als de witte wijn klaar is, wordt hij nog een tijd in houten vaten gerijpt alvorens op flessen te trekken. Hier zijn voor en tegenstanders van ... maar lekker is hij wel!

DSC_2357.JPG

De stofferige ontvangstzaal in de leemgrotten ..

DSC_2358.JPG

De trappen naar een lager gelegen wijnkelder met constante temperatuur.

DSC_2364.JPG

DSC_2367.JPG

Langs verschillende trappen en gangen kwamen we dan uiteindelijk in zijn wijn 'boetiek' terecht. Hier zag het er allemaal netter uit. Het was een speciale ervaring die we niet snel zullen vergeten.

DSC_2344.JPG

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende