17-09-16

Keep calm and garden on ...

 

uitvaart,rheden,afscheid

'Keep calm and garden on' ... zo begon donderdag 15 september de uitvaart van oma Diny in de Dorpskerk te Rheden. De kerk zat vol met vrienden, buren en clubleden van de tuinvereniging Groei en Bloei, waar Diny al jaren lid van was en tot voor haar ziekte aktief bestuurslid. Tijdens de uitvaart kwam haar boer, kinderen en vrienden aan het woord met één rode draad : het tuinieren en liefde voor de natuur en dieren. Haar laatste hond was ook in de kerk aanwezig. Met pijn in het hart had ze hem vorig jaar moeten overplaatsen naar een andere familie omdat ze het niet meer kon om een aktief dier bezig te houden. Er werd haar lievelingsmuziek gespeeld en iedereen was erg ontroerd. Ze was een echt dorpsmens die voor haar buren klaarstond.

IMG_4755.JPG

uitvaart,rheden,afscheid

IRNS1404.jpg

De avond ervoor, hadden we afscheid kunnen nemen van Diny, ze lag thuis opgebaard in het vakantiehuisje achteraan in de mooie tuin. Er waren veel familieleden en vrienden langsgekomen. Door het goede weer bleven de mensen in de tuin staan praten, sommige hadden de tuinstoelen en het terras ingenomen. Er was koffie en thé voor iedereen. Toen de avond viel en het schemerdonker werd, leek het haast sprookjesachtig ... Het tuinhuisje met de lage ramen was mooi verlicht en daar lag oma Diny temidden van tientallen bloemstukken die iedereen meegebracht had. Haar bed was versierd met twee grote bloemstukken van tuin/veldbloemen, gemaakt door de leden van de tuinvereniging. Het vakantiehuisje rook naar bloemen en kruiden. Een overgetelijke avond, wat was alles mooi geregeld door de kinderen. Bij de uitgang stond een tafeltje met tulpenbollen (lime en roze), die je mocht meenemen als herinnering. Dit was een wens van haar ... in het voorjaar als de natuur ontwaakt ... denken we terug aan Diny als de tulpen in de tuin staan te pronken.

DSC_3089.JPG

Na de uitvaart reden we samen naar de natuurbegraafplaats in Rheden. De zonen, schoonzoon en neven hadden Diny eerder de kerk binnengedragen en nu droegen ze haar tot bij het graf en lieten de kist voorzichtig zakken. Haar graf is op een openplaats in het bos, met mooi licht, met konijntjes en reetjes die in de vroege ochtend voorbij rennen.

IMG_4776.JPG

IMG_4778.JPG

IMG_4769.JPG

IMG_4785.JPG

NRIE9416.jpg

Mijn zelfgemaakte bloemstuk met rozen, zomerasters en wat verder wat ik in de tuin staan had, zoals oa hortensias.

IMG_4782.JPG

Oma Diny zou op 16 december 72 geworden zijn.

We sloten de dag af met een ijsje samen met de kleinkinderen Luna en Mauro, zoon en schoondochter. Het was voor hun ook een verwarrende tijd.

uitvaart,rheden,afscheid

 

 

15:32 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie | Permalink | Commentaren (3) | Tags: uitvaart, rheden, afscheid

20-08-16

Rust is terug ...

Kleindochters Elise en Astrid zijn terug naar hun mama en papa en grote zus. Het is hier opvallend stil. De hondjes halen hun slaap in. Ze rennen ook de ganse dag mee met de twee zussen. Elise maakt zelfs vlechtjes in de lange pluimstaart van Flora, die vindt dat gepruts gewoon geweldig. En de oude Isis vraagt ook haar aandeel van de aandacht. Ze vond het heerlijk om te relaxen in de valies van de kids. Of wou ze gewoon mee?

isis in de koffer.JPG

Fijn weekend !

 

 

11:21 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie, Huisdieren, kleinkinderen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kooikerhondje, kleindochters, kleinkinderen

15-08-16

Jarig!

Zondag vierden we de jarigen van juni/juli en augustus, vijf stuks!!!. Het werd een leuke zondag met BBQ en verjaardagstaart. De hondjes kregen ook een stukje worst van de bbq.

collage 1.jpg

page.jpg

10-08-16

April - mei - juni en juli in een notendop

We hadden een jarige in maart, kleinzoon Mauro werd 13 jaar. We waren er niet maar vierden het in de week na onze thuiskomst van Portugal. Hij kreeg o.a. en voetbal in de Portugese kleuren ... en wie werd EK dit jaar?

kooikerhondje,kleinkinderen,natuur,tuin

Mauro na zijn vijf-kamp wedstrijd in Brasschaat. Verdiende traktatie na zijn overwinning in de 80m sprint.

IMG_3549.JPG

In april was onze jongste kleindochter Astrid jarig, ze werd 7 jaar. Dit vierden we ook met gans de familie.

DTTC0263.jpg

Tijdens de maand mei werd de tuin aangepakt. Bloembakken werden gevuld en perken opgekuist en aangeplant.

IMG_4938.JPG

Zag er allemaal mooi uit, tot de aanhoudende regen in juni kwam. Onze weide en tuin werden tot twee keer toe een vijver en de aardappelen verdronken. Bloembakken zagen er verwilderd uit en sommige zijn ondertussen al opgeruimd.

IMG_4343.JPG

Begin juli kwam de trouwpartij in Waals Brabant waar ik naar uit gekeken had. Het werd een prachtige dag.

IMG_4414.JPG

kooikerhondje,kleinkinderen,natuur,tuin

Samy (de oudste zoon van kooikerteefje Flora) kwam logeren, leuk om één van de pups die hier geboren werd, terug te zien. Het is een knapperd met een zacht karakter.

IMG_4492 (34).JPG

Half juli was kleindochter Luna jarig, ze werd 10 jaar! Luna is onze turnster in de familie, ze doet acrogym en traint recent ook mee met de tumbling.

kooikerhondje,kleinkinderen,natuur,tuin

Juli is ook de maand van de scoutskampen. De jongste Astrid vertrok voor een paar dagen naar Wellen en schreef een brief naar huis voor hulp (lol) was precies een internaat daar hahaha ... Haar zus Elise gingen we uitzwaaien in Trois Pont, ze is al eerder geweest en was dit jaar 'leidster' van haar groepje kabouters ...

kooikerhondje,kleinkinderen,natuur,tuin

 

 

10-02-16

Weekendje weg

We verbleven een paar dagen bij de oudste zoon. We staan er met de camper in de tuin. De hondjes waren mee en vinden logeren in de camper leuk. Mijn oudste kleinzoon is erg allergisch aan honden en katten, dus is een camper een super oplossing. De eerste dag gingen we wandelen in Bergen op Zoom. Het was droog weder maar echt stormwind. We kwamen dan ook goed uitgewaaid thuis.laughing

Een paar foto's van het wandelgebied De Bergse Heide.

IMG_3355.JPG

IMG_3306.JPG

Flora ging even het water in.

IMG_3321.JPG

Kleine Isis (aan de beterhand) mocht ook mee, het was niet echt een lange wandeling en ze mocht af en toe ook op de arm.

IMG_3325.JPG

Er hingen aapjes in de bomen (kleinzoon Mauro)

IMG_3311.JPG

Rennen maar ... de opgespaarde energie kwijt raken.

IMG_3316.JPG

De stormwind ging flink tekeer in het bosje.

IMG_3335.JPG

En maar klauteren.

IMG_3298.JPG

We genoten van onze wandeling. Zeker na bijna een week constante hoosbuien.

22:25 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie, kleinkinderen, Natuur, Vriendschap, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vakantie, wandelen, kleinkinderen

30-01-16

Voor Paula

Na een korte pauze, hervat ik met een droevig bericht. Een 'klasgenoot' van mij is deze week overleden. Paula was al een tijdje ziek, maar probeerde haar leven zo 'normaal' mogelijk verder te zetten. We volgden gedurende de laatste vijftien jaar vele cursussen samen. Haar man was ook aanwezig om haar een ruggesteuntje te geven in de les. Paula schreef zelf een afscheidstekst voor al haar medecursisten ...

afscheid paula1.JPG

afscheid paula2.JPG

Bedankt Paula voor deze mooie tekst, en je hoeft me/ons daar niet om te bedanken, wij hadden ook een fijne tijd samen met jou en je man Gust.

afscheid paula.JPG

R.I.P.

DSC_0874.JPG

13:08 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie | Permalink | Commentaren (4) | Tags: overlijden, cursus, computerles

16-12-15

Regenachtige woensdag

Het was me een druilige en donkere dag vandaag. Ik heb de kerstkaartjes geschreven, ze gaan morgen op de post. De hondjes hebben vandaag ook niet veel 'uitgespookt', ze genoten bij de houtkachel. Zo dicht dat ze erbij gaan liggen ... ze kunnen er goed tegen zo te zien. Isis (de zwarte) is loops geworden en dan zal Flora snel volgen. Nu zijn ze nog onafscheidelijk maar de volgende dagen nemen de hormonen de overhand en dan durven ze al eens ruzie maken, eerst wat spelen en dan wat herrie. Gaat vanzelf weer over (lol) of anders even afkoelen in de bench.

Nog een week en het is Kerstmis ... met de 13 graden van vandaag, is het niet echt winter. Een witte Kerst zal het alleszins niet worden.

IMG_3655.JPG

Nu nog de beste maatjes ... samen genieten voor de kachel.

kerstkaarten.jpg

De Kerstkaartjes liggen klaar, morgen even met de fiets naar de post. Hopelijk is de wachtrij niet te lang, nu kwam ik toch één EU zegel tekort. Dat is balen ...

19:51 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie, Huisdieren, Kerstmis, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kerstkaarten, huisdieren, kooikers, houtkachel

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende