13-06-16

Onderweg met de camper in Portugal

Het is zondagochtend en erg rustig op het plein in nog slapende Estremoz. Vandaag is het ook een spannende dag want we voorzien om rond de middag in Tavira aan te komen, het (eind) doel van deze lange reis. We hebben er de komende dagen afgesproken met een Duitse (fiets)vriend die we een leerden kennen op Mallorca.

Rond 9u zijn we klaar om te vertrekken, ik loop nog even naar de plaatselijke bakker en kijk een beetje verbaasd naar de ambachtelijke, handgemaakte broden.

IMG_3450.JPG

IMG_3449.JPG

We rijden de stad uit en zie dat de Lidl op zondagochtend open is ... zouden ze dorade hebben? Er is plaats genoeg op de grote parking, er zijn zelfs speciale vakken voor campers voorzien. En er is verse vis in overvloed, ons middagmaal ligt al vast : een gegrilde dorade met sla/tomaatjes en vers brood van de plaatselijke bakker. In de Lidl lijkt het precies of we thuis zijn, dezelfde produkten maar andere taal. Hopelijk kan ik de komende dagen kennismaken met de plaatselijke specialiteiten ... één van mijn bezigheden op vakantie.

Zoals voorzien komen we op de middag in Tavira aan, het is zonnig en rustig in het stadje. We parkeren op de enorme CP aan de rand van de stad, vlak langs de overdekte marktplaats die vandaag gesloten is.

IMG_3476.JPG

Tavira bij laag water, ligt aan een lagune en om het strand te bereiken moet je een klein ferry-bootje nemen.

IMG_3480.JPG

 

08-06-16

Onderweg met de camper in Portugal

Dag 8 onderweg en het is zaterdag. Ik word al vroeg gewekt door geruzie in een nabije, bloeiende fruitboom, er is overbevolking en de mussen maken een herrie van jewelste. Ik laat mijn twee nieuwsgierig hondjes uit, die willen ook wel eens gaan kijken wat er gebeurt daarbuiten. Ik kan ze los laten rennen want de CP is ommuurd. Het was opnieuw een erg frisse nacht maar het zonnetje zo vroeg kondigt een mooie dag aan. Ik zie de hondjes met hun neus in de lucht staan en zelf snuif ik de geur van versgebakken brood op. Ik vraag me af vanwaar deze geur komt want er is hier buiten een grote loods niet veel te bespeuren. Ik zie een bejaarde man met een stokbrood langskomen en besluit op onderzoek te gaan. Eerst de hondjes naar de camper. Ik loop naar de loods en open de zware deur en tot mijn verbazing is er een goedgevulde bakkerij, ik zie de bakker aan het werk, hij groet me en komt me bedienen. Ik koop een stokbrood en wat gebakjes. De man legt me uit (denk ik toch) dat het hun nationale specialiteit is.

DSC_1968.JPG

Pastel de Nata

Na het ontbijt rijden we door. Het is rustig op de weg en voor het eerst zien we en vooral genieten we van het landschap. Mooi mooi mooi ... zoveel moois!

DSC_1965.JPG

DSC_1991.JPG

DSC_2005.JPG

Op de middag komen we aan in Estremoz, het is er rommelmarkt en we wijken uit naar de rand van de stad om voorlopig te parkeren. De CP hier ligt vlak in het centrum op een grote markt omringd met prachtige oude gebouwen waaronder het stadhuis en een kazerne. Ik wandel naar de markt en geniet van de gezelligheid, voor het eerst tussen allemaal Portugezen ... ik versta er geen woord van hun 'boeventaaltje' half gezongen en met veel intonaties.

DSC_2013.JPG

DSC_2014.JPG

IMG_3908.JPG

Estremoz is een prachtige stad, na de drukte van de rommelmarkt en de bijhorende verkeersoverlast, maak ik met de hondjes een lange wandeling door de mooi betegelde straten. Het is voor het eerst echt warm.

IMG_3453.JPG

IMG_3451.JPG

IMG_3448.JPG

We parkeren op de voorziene CP in het midden van de grote markt, we stonden al op veel rare plaatsen, maar dit hadden we nog niet zo midden in de stad. Hopelijk wordt het stil in de nacht en worden we niet door hangjongeren verdreven.

IMG_3965.JPG

Het is zaterdagavond en zacht buiten, we wandelen naar de plaatselijke taverne en bestellen koffie. Je hebt er gratis wifi en we nemen even contact met het thuisfront om wat nieuws te horen. We rekenen af en betalen 2,6€ voor twee koffies en een biertje ... ik dacht dat er een vergissing was met de afrekening en vroeg het nog eens. Rekening was correct zei de vriendelijke dienster met de glimlach.

Na een rustige nacht, en voor het eerst zonder kacheltje aan in de camper, worden we later wakker dan normaal, ook de hondjes hebben lekker doorgeslapen.

 

 

 

19:41 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: portugal, natuur, kooikerhond, vakantie

07-06-16

Met de camper op weg naar .... Portugal

Het is berekoud als we de volgende ochtend in Burgos ontwaken. Ik laat de hondjes uit en zie dat het gras wit ziet en de camperruiten dicht gevroren zijn. De zon is er al vroeg bij en laat alles schitteren. Na het ontbijt, gaan we nog even wat eten kopen in bij Alcampo (ingang om het hoekje : erg handig) Het is er lekker warm en de bankjes in de wandelgangen zitten al vol met bejaarden die hier zich al vroeg komen warmen ... roept toch wat vragen op.

We rijden door en willen op de middag de Portugese grens bereiken. Het weer is zonnig maar frisjes, tenslotte is het nog maar begin maart.

IMG_3881.JPG

En dan eindelijk ...

Zoals voorzien zijn we rond het middaguur aan de grens, het is er rustig, weinig verkeer, de douaniers doen teken dat we mogen doorrijden. Dat ging snel. We rijden Vilar Formoso binnen.

IMG_3884.JPG

Eens over de grens overvalt er ons een rust ... we zijn in Portugal (lol) en willen niet echt nog veel verder doorrijden vandaag. Een kleine kilometer op Portugese bodem zien we op de rechterkant een omheinde camperplaats (CP), we besluiten er te blijven om te overnachen. De vriendelijke eigenaar komt uit een bazar aan de overkant van de weg, gelopen om ons te verwelkomen en alvorens we het goed beseffens heeft hij ons aan de stroom gehangen (de camper hé) weliswaar maar 6A, zoals in de goede oude tijd op de campings in La Douce France. Ik wil vandaag mijn haar wassen en föhnen, helaas met 6A is dit niet mogelijk (900W), maar later blijkt dat de föhn ook een campingstand heeft en hoef ik niet rond te lopen met een frieselhoofd...

We zijn wat in de war met de tijd, op de autobaan is het 11u ... in de camper 12u .... op de IPad 11u???

IMG_3887.JPG

IMG_3882.JPG

Een eerste foto van een Portugese kerk ... er zullen er nog vele volgen!!!!!

IMG_3885.JPG

We maken in de namiddag een kleine wandeling in de buurt, zien de eerste broedende ooievaars ..., het is zonnig en kunnen na de wandeling een uurtje buiten zitten om te lezen. We bezoeken ook de bazar aan de overkant, je kan je niet voorstellen wat daar allemaal te koop was, lijkt bol.com wel (lol). We snuffelen uitgebreid rond, kopen een flesje wijn voor bij het avondeten en genieten van de vriendelijke ontvangst van de uitbaters. Zo een welkom gevoel hadden we al lang niet meer gehad. Ze zijn trots op hun zaak en dankbaar om het kleine dat ze verkopen. In de bazaar valt m'n oog op de vele fleece lakens, in alle kleuren en maten, lakens in fleece stof had ik thuis nog niet gezien ... en dat in een zuidelijk land??? We ontdekken de volgende dagen wel waarom die superwarme lakens zo in trek zijn daar.

19:57 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kooikerhond, portugal, vakantie, natuur

05-06-16

Op weg naar Portugal - Spanje

De volgende dag komen we rond het middaguur in Burgos aan, onze overnachtingsplaats voor vandaag. De CP is vlak in de stad, in de buurt van een reuze shoppingcentrum Alcampo. Er staan al een 4 tal campers als we eraan komen, we kunnen ons plekje nog kiezen.

Na het middageten wandelen we in een klein halfuurtje naar het oude stadsgedeelte en de Plaza Major met de indrukwekkende kathedraal als blikvanger. Het is zonnig met koude wind die guur aanvoelt in de schaduw en de smalle straatjes van de stad. We drinken koffie in een pelgrimscafé en de hondjes krijgen er elk een botje, gastvrij zijn ze wel en al zeker voor de pelgrims die hun komen aankloppen voor overnachting. En wij zijn ook een beetje pelgrim op ons manier want we zijn van plan om naar Santiago de Compostello te gaan op de terugweg. Door frisse wind besluiten we naar de camper terug te keren om ons kacheltje aan te steken ... Wat een verschil met de ochtend bij de grensovergang toen we de ene hoosbui na de andere kregen. Eens uit de greep van de Pyreneeën kwam eindelijk de zon tevoorschijn.

IMG_3431.JPG

IMG_3428.JPG

1.JPG

IMG_3424.JPG

IMG_3434.JPG

IMG_3439.JPG

IMG_3441.JPG

Bij de grensovergang zagen we een hele kolonne oldtimers (allemaal Renault), het waren studenten van de universiteit van Nimes die een rally hadden naar .... Marrakech!

DSC_1950.JPG

DSC_1951.JPG

DSC_1956.JPG

DSC_1960.JPG

18:16 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Vakantie | Permalink | Commentaren (6) | Tags: burgos, kooikerhond, vakantie, camper

03-06-16

Op weg naar Portugal - Frankrijk

We besloten om vandaag een gedeelte langs de péage te rijden, het gaat een stuk sneller en vlak na de middag komen we aan in Parentis en Born.

IMG_3395.JPG

IMG_3407.JPG

1.JPG

Het weer bleef erg zonnig maar koud, we stonden op een erg leuke CP ten westen van Bordeaux aan een prachtig meer met een aangelegd strand. We vonden het er zo mooi dat we er twee dagen bleven. We vulden de dagen met wandelen met onze kooikermeiden, en een paar fietstochten te maken tot aan Piscarosse Plage aan de Atlantische oceaan. De fietsroute loopt door dichtbegroeide dennenbossen en we genieten volop, het is zonnig en door de dag zacht weer. In de plaatselijke supermark kochten we verse vis om op de bbq te roosteren .... vakantiegevoel begint nu echt te komen. Onze eerste dorade (goudbrasem) is een feit ...

10:47 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Digitale fotografie, Vakantie, Vakantie | Permalink | Commentaren (4) | Tags: portugal, camper

02-06-16

Op weg naar Portugal - Frankrijk

De tweede dag sloeg het weer helemaal om, van nat en af en toe buien ging het naar zonnig en koud. We kregen zelfs flinke nachtvorst, alles zag mooi wit in de ochtend. Maar geen nood, ons kacheltje in de camper deed z'n werk en konden we gezellig ontbijten alvorens onze tocht verder te zetten. We stonden op een CP in een piepklein dorpje La Celles Saint Avant , erg rustig en hadden de plaats helemaal voor ons alleen, gaf ons toch geen onveilig gevoel omdat je uitsluitend in en uit kon met een aangemaakte code. Het was er de ideale plek om de hondjes uitgebreid uit te laten, we maakten een lange wandeling rond een vijver/meertje met een mooi fiets en wandelpad errond.

IMG_3874.JPG

IMG_3873.JPG

18:35 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Vakantie | Permalink | Commentaren (5) | Tags: frankrijk, camper

01-06-16

Met de camper op weg naar Portugal - Frankrijk

Onze eerste halte was het Middeleeuwse dorpje Pont de l'Arche, gelegen aan de oevers van de Seine. Het had daar de voorbije dagen flink geregend en de waterstand was uitzonderlijk hoog. We zagen dat inwoners van de nabije dorpjes nieuwsgierig kwamen polshoogte nemen.

IMG_3846.JPG

IMG_3872.JPG

IMG_3869.JPG

IMG_3870.JPG

IMG_3855.JPG

IMG_3842.JPG

 

21:25 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: frankrijk, pont de l'arche, camper