07-01-16

Opgeruimd staat netjes ...

Vandaag regende het pijpestelen ... uren aan een stuk door. In de ochtend had ik snel de kerstboom buiten opgeruimd, de lichtjes netjes op karton gerold (scheelt veel werk de volgende keer haha) en het glazen hertje terug in de doos gestoken. Het ziet er nu een beetje kaal uit voor het venster, ik heb er een voederhuisje voor de vogels in de plaats gezet. Hopelijk vinden ze de komende dagen hun weg naar de vetbollen.

In de woonkamer is de boom ook opgeruimd, het was een echte blauwe den met wortel, die staat nu met pot op het terras en kreeg vandaag een flinke douche. De naalden begonnen af te vallen maar nog niet van die aard dat hij terminaal was zoals die van vorig jaar. Alle bling bling is verdwenen in huis en netjes in dozen (met etiket) op zolder opgeborgen. De stofzuiger deed z'n werk (nadat ik de zak vervangen had, zat overvol), alle sporen van Kerst zijn verdwenen, behalve een bloemstuk, mag nog blijven totdat de hyacinten uitgebloeid zijn. Ik geniet van de heerlijke geur.

DSC_1760.JPG

Gisteravond kreeg ik een chatberichtje van mijn kleindochter (petekind) dat ze een verrassing voor me had. Morgen (vrijdag) ga ik haar aan school oppikken. Ik ben toch een beetje nieuwsgierig ... maar dat lezen jullie de volgende keer weer.

Het weekend staat voor de deur, met nog een nieuwjaarsborrel bij de buren.

IMG_3124.JPG

Flora wenst jullie een gezellig weekend toe!

 

30-12-15

Ons kerstfeest op tweede kerstdag

Traditioneel vieren wij Kerstmis met de kinderen en kleinkinderen op tweede kerstdag. Rond 13u was iedereen present en toasten we allen samen met een glaasje bubbles en koude en warme hapjes. We aten warm en begonnen met tomatenroomsoep met gehaktballetjes (op verzoek), daarna confit van eend met worteltjes en spruiten. Mijn man bakte de krokettjes. De spruitjes had ik feestlijk bereid met geroosterde pijnboompitten en walnoten, de wortelen met gebakken spekjes en sjalot. Als dessert was er keuze uit tiramisu met speculaas en kaneelijs met appeltaart, wie wou kreeg er een toefje slagroom op. Ik had alles vers klaargemaakt en daar had ik op kerstdag bijna de ganse dag werk aan. Elk jaar denk ik ... dit was de laatste keer vanwege het vele werk maar vers is vers en dat proef je.

Er waren zoals de voorbije jaren veel (kleine) pakjes open te maken. Elk kerstfeest doe ik een activiteit met de kleinkinderen, knutselen of een spelletje. Nu ze groter worden had ik een quiz voorbereid samen met een tombola altijd prijs. We hadden dolle pret en het was voor hun steeds spannend om hun pakje(s) open te maken, soms ruilden ze onderling omdat ze andere dingen leuker vonden.

Een paar collages 

Eten kerstmis.jpg

groepsfoto.jpg

kleinkinderen kerstfeest.jpg

We hebben genoten van het Kerstfeest samen, de dagen erna had ik mijn handen vol met opruimen en kliekjes eten (lol) en wat rust nemen.

Ik had alle kerstfoto's van de laatste 15 jaar op een usb stick geplaatst en afgespeeld op een digitale fotokader. Leuk om zien hoe het klein volk gegroeid is ...

Nog even en het nieuwe jaar 2016 is een feit! Hier nu al onze beste wensen voor iedereen die hier doorkomt.

 

 

12:47 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Kerstmis, kleinkinderen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kerstfeest, kleinkinderen, digitale fotografie

24-12-15

Fijne feestdagen voor iedereen

De laatste weken heb ik verschillende leuke uitstappen gemaakt ; naar de familie, shoppingcentra en kerstmarkten bezocht. Ik hou van de gezellige kerstsfeer in de winkelstraten en bij de mensen thuis. De kerstbomen zijn prachtig versierd, er liggen pakjes onder en de lichtjes branden ...

Begin van de week bezocht ik met de kleinkinderen Roosendaal en Bergen op Zoom. Het was er toen gezellig druk, nog niet de grote overrompeling. We hadden een fijne tijd samen.

Vorige week was ik in Hasselt, de stad van de smaak, zoals ze zichzelf noemen ...

Ik bracht wat foto's mee

Hasselt.jpg

Hasselt 3.jpg

Hasselt 2.jpg

Hier is alles klaar, pakjes zijn gekocht, eten in voorbereiding voor tweede kerstdag, dan ben ik aan de beurt om te koken. Ik kijk er naar uit om de kinderen en kleinkinderen samen hier te gast te hebben. Ik heb een quiz voorbereid om na het eten en de pakjes samen wat plezier te maken. En ze mogen een hulplijn vragen (lol)laughing.

Ik lees hier en daar dat de kerstsfeer ontbreekt door het te warme weer ... kan wel zijn maar als je bezoekers van ver moeten komen, is het winterweer niet echt handig. Ik zag een paar sneeuwfoto's bij Magda, ik heb er ook een paar gevonden ... toen kwamen de sneeuwruimers langs. Komt de kerstsfeer al?

dik pak sneeuw.jpg

 

Ik wens jullie allemaal fijne dagen toe ...

PS : ik kon niet inloggen op mijn blog, heb dan tenslotte een nieuwe wachtwoord aangemaakt en toen lukte het me uiteindelijk ... tijdens het voorbereiden verdween dit postje, gelukkig kon ik het bij concepten terug onderscheppen. Ook hier gebeuren rare dingen.

DSC_0228.JPG

Vandaag 24/12, zijn we 44 jaar gehuwd. Ik zag dat er een hartje, met een pijl door, op de huiskalender getekend was. Wie zou dit gedaan hebben????

IMG_3572.JPG

16:12 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Eten en drinken, Kerstmis, Shoppen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: kerstmis, shoppen

19-12-15

Er gebeuren rare dingen om ons heen ...

Het is een onrustige nacht geworden ; om 1u40 ging ons inbraakalarm af, het was erg schrikken. Na het alarm uitgeschakeld te hebben, ging mijn man kijken wat er aan de hand was. Ondertussen kreeg ik al een telefoontje van de bewakingsfirma met de melding dat het het alarm van de garagedeur betrof en inderdaad onze garagepoort stond helemaal open ... erg raar want die was gisteravond potdicht. Na een rondje door de tuin en rond de woning, konden we niets nieuws ontdekken en besloten na een uurtje terug slapen te gaan. Ik kon de slaap moeilijk vatten en een paar uur later ging er terug een alarm, ik schrok en dacht dat het ons alarm was maar toen bleek het alarm van de overburen. Zij hebben de politie gebeld, die waren snel ter plaatse maar konden na een onderzoek bij hun en later bij ons niets ontdekken. Toeval of niet wie zal het zeggen. Wel zag ik een donkere, geblutste bestelwagen met een paar mannen in stilletjes voorbij rijden (kijken) dan een doodlopende straat inrijden, ze zijn daar blijven staan tot de politie vertrok, ze reden terug naar de richting vanwaar ze kwamen, ieder ander automobist die zich vergist omdat het doodloopt, rijdt dan verder langs de evenwijdige weg ... die donkere mannen niet. Kan ook niks beteken ... maar op dit uur ligt bijna iedereen in bed.

Ook onze honden waren hyper deze nacht ... en Flora zag zelfs rare dingen in de woonkamer. (Ik had gisteren een reetje gekocht om buiten in de tuin te zetten, maar dit stond voorlopig binnen omdat er festiviteiten in de buurt waren ...ik wou het eerst goed verankeren)

IMG_3671.JPG

Flora vond dit maar niks ....

IMG_3672.JPG

Is dit nu een rare droom ... teveel 'space' hondensnoepjes gegeten gisteren?

08:30 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Kerstmis | Permalink | Commentaren (4) | Tags: kerstversiering, kooiker, huisdier, alarm

18-12-15

Kerstmarkt Leuven

Donderdagavond hadden we met vrienden afgesproken om naar de Kerstmarkt in Leuven te gaan. We hadden voor een avond in de week gekozen omdat het tijdens het weekend koppenlopen is. Dit was buiten de schlagerzanger Luc Steeno geteld, hij had een opgetreden en jullie raden het al, er was veel volk op wandel. Niettegenstaande de drukte (mede door het welgesmaakte optreden dat over het ganse Ladeuzeplein galmde) werd het een gezellig avond, we aten een gerechtje van bij ons (Vol au vent met frietjes) in de Rector op de Oude Markt tussen de keuvelende studenten en slenterden door een prachtig verlichte binnenstad. Het Leuvense stadhuis was mooi verlicht, net slagroom die men op de torentjes gespoten had. Ook de bibliotheek was prachtig verlicht. Overal stonden drankstalletjes en er werd volop gedronken, gezongen en ook een polonaise slingerde zich over het Ladeuzeplein ... de sfeer zat er goed in. We liepen richting Bondgenotenlaan , de winkels waren reeds lang dicht en het viel ons op dat ook in deze zo bekende en veel bezochte winkelstraat veel leegstand is.

Voor het immer drukke station stonden reuzengrote herten, was origineel. We dronken als afsluiten een La Chouffe koffie (lekker als hij goed warm is en met een toef slagroom). Het was even lopen tot aan onze auto in de stationsparking. Op het stationsplein trakteerde we onze vrienden met smoutebollen. Rond 23u sloten we deze gezellige avond af.

Leuven Kerstmarkt.jpg

10:29 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Kerstmis, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kerstmarkt, leuven, la chouffe

16-12-15

Regenachtige woensdag

Het was me een druilige en donkere dag vandaag. Ik heb de kerstkaartjes geschreven, ze gaan morgen op de post. De hondjes hebben vandaag ook niet veel 'uitgespookt', ze genoten bij de houtkachel. Zo dicht dat ze erbij gaan liggen ... ze kunnen er goed tegen zo te zien. Isis (de zwarte) is loops geworden en dan zal Flora snel volgen. Nu zijn ze nog onafscheidelijk maar de volgende dagen nemen de hormonen de overhand en dan durven ze al eens ruzie maken, eerst wat spelen en dan wat herrie. Gaat vanzelf weer over (lol) of anders even afkoelen in de bench.

Nog een week en het is Kerstmis ... met de 13 graden van vandaag, is het niet echt winter. Een witte Kerst zal het alleszins niet worden.

IMG_3655.JPG

Nu nog de beste maatjes ... samen genieten voor de kachel.

kerstkaarten.jpg

De Kerstkaartjes liggen klaar, morgen even met de fiets naar de post. Hopelijk is de wachtrij niet te lang, nu kwam ik toch één EU zegel tekort. Dat is balen ...

19:51 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie, Huisdieren, Kerstmis, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kerstkaarten, huisdieren, kooikers, houtkachel

15-12-15

Dagje Aken

We reden met de camper richting Aken, onze fietsen achterop want ik had gelezen op de campersite dat de camperplaats in Aken zo een 2,5km buiten het stadscentrum ligt, en 5km erbij na een shoppingdag vonden we wat veel. Rond 10u kwamen me op de camperplaats aan, we lieten de hondjes nog even uit en vertrokken dan richting centrum. Er was regen aangekondigd maar uiteindelijk bleef het droog tot we thuis aankwamen. In de ochtend was het niet druk in het centrum, ook op de kerstmarkt was het nog rustig niettegenstaande bijna alle kramen open waren. We kuierden wat rond, dronken koffie en aten later een visje met tijmpatatjes en remouladesaus.

IMG_3062.JPG

Ik bracht wat foto's mee ...

Cyclamen.jpg

In het centrum stalen cyclamen de show, er was niet gekeken op een plantje min of meer. Prachtig!

kerstmarkt.jpg

kerstmarkt1.jpg

De kerstmarkt is goed meegevallen, was gezellig en niet te druk.

rode tafeldekking.jpg

Een tafeldekking waar je al wat dizzy van wordt, zonder teveel wijn ...

Rood.jpg

Rood is de kleur ...

IMG_3033.JPG

Vintage versiering.

Shoppen.jpg

Winkelen en genieten van de prachtige kerstversieringen en een gezellige sfeer.

Koeken.jpg

Keuze te over ... we zijn dan ook niet met honger thuisgekomen.

IMG_3028.JPG

Deze vond ik superleuk maar te zwaar om mee te nemen ..

We hadden een fijne dag in Aken, een aanrader! Ziezo de pakjes voor Kerst zijn gekocht!

17:51 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Kerstmis, Shoppen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: aken, kerstmarkt, camper, winkelen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende