10-09-16

Genieten van een zomers najaar!

Ondertussen is de school al goed gestart, voor de kleinkinderen een blij weerzien met hun schoolvriendjes en druk met de ballet- , tennis-, dans-, piano-, en turnlessen. Voor kleinzoon draait de vijfkamptraining terug op volle toeren.

Wij genoten van het mooie weer in de tuin maar ook op de fiets. We trokken erop uit met de camper, en zoals elk najaar (dit jaar iets vroeger) reden we naar Edesheim en stonden er bij de familie Braun tussen de wijnranken. De oogst moet moet nog volop beginnen, rijpe vruchten hangen klaar om geoogst te worden. Eerst bezochten we Cochem aan de Moezel.

IMG_5199.JPG

IMG_5197.JPG

Een dagje later kwamen we bij de familie Braun aan en laden het leeggoed van vorig jaar uit. De wijnboer kwam dit oppikken met een wagentje. We staan vlak bij zijn distillerie en genieten van de gastvrijheid en de mooie omgeving, omringd door wijnranken zover het oog reikt.

IMG_5203.JPG

IMG_5204.JPG

IMG_5208.JPG

Na de gezellige proeverij, kozen we terug een paar soorten wijn uit, wit en rood, zoet en droog. Zo kunnen we weer een tijdje verder.

IMG_5220.JPG

De hondjes waren ook mee en hadden het naar hun zin in de velden. Kleine Isis was wat ondeugend en daagde vrouwke uit door vooraan in de camper te gaan slapen.

IMG_5214.JPG

IMG_5230.JPG

Na ons bezoek reden we door naar Strasburg om via Luxemburg naar huis te rijden.

Edesheim, Strasburg, vakantie, natuur, vrije tijd

 

 

11-08-16

Een zomers boeket

De vroege ochtend was fris en zonnig vandaag. De honden vonden het natte gras maar niks en twijfelde even alvorens hun eerste plasje van de dag te doen. Even later trok de lucht dicht en vielen de eerste druppels ... wordt het een kletsnatte dag vandaag? Aan de buienradar te zien zeker en vast ... Ik fleur de dag op met een zomers boeket dat ik mezelf cadeau deed bij Albert Heijn.

IMG_5054.JPG

IMG_5055.JPG

IMG_5056.JPG

IMG_5061.JPG

Terwijl ik dit postje klaarmaak, is de zachte regen overgegaan naar een flinke plensbui ... wordt het een klusjesdag vandaag of shoppen? See you!

08:45 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Natuur, Shoppen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: shoppen, regenweer, zonnebloem, kooikerhondje, natuur, vrije tijd

10-08-16

Met de camper onderweg - Frankrijk - Montlouis sur Loire

Zoals voorzien komen we rond 18u bij de wijnboer in Montlouis sur Loire aan. Het is er echt apart, de fitte bejaarde wijnbouwer is al ver in zijn 80 maar doet overstoord verder. Al van ver zagen we zijn "GRATUIT P" bord hangen met het gekende camperlogo onder. Hij kwam al aangelopen toen we aan zijn indrukwekkende woning halt hielden. We mochten kiezen, in de weide tegenover of op de binnenplaats van de woning. Met twee hondjes bij, hadden we snel beslist dat we liefst op de binnenplaats stonden, die 's nachts afgesloten werd. Later kregen we nog een camper als buur, een stel jonge Amerkaanse toeristen met een zeer oude aftandse camper.

De wijnboer staat er alleen voor en dat zie je, rommel overal en naar de hygiëne moet je niet kijken .... bbbrrrr ... we mochten wijn proeven, maar de glazen waren niet proper meer de witte wijn was subliem. We bezochten de cave die hijzelf me de hand door de jaren heen uitgehouwen had, we waren onder de indruk, maar alles was stofferig en vies. De vriendelijkheid, de gastvrijheid, en zijn uitmuntende wijn maakten dit alles goed. We mochten een wijn proeven van 1999, een uitzonderlijk jaar in zijn wijngaard. En de eerlijke man verkoopt deze sublieme wijn aan 4€ per fles. De reden dat er toeristen uit alle windstreken zijn zaak bezoeken.

DSC_2336.JPG

DSC_2348.JPG

Het was even schrikken en slikken toen we dit zagen ... niet de proeverij die we gewend zijn! Maar even doorbijten!

DSC_2353.JPG

DSC_2350.JPG

Als de witte wijn klaar is, wordt hij nog een tijd in houten vaten gerijpt alvorens op flessen te trekken. Hier zijn voor en tegenstanders van ... maar lekker is hij wel!

DSC_2357.JPG

De stofferige ontvangstzaal in de leemgrotten ..

DSC_2358.JPG

De trappen naar een lager gelegen wijnkelder met constante temperatuur.

DSC_2364.JPG

DSC_2367.JPG

Langs verschillende trappen en gangen kwamen we dan uiteindelijk in zijn wijn 'boetiek' terecht. Hier zag het er allemaal netter uit. Het was een speciale ervaring die we niet snel zullen vergeten.

DSC_2344.JPG

 

 

 

22-06-16

Met de camper in Portugal - Algarve

We camperen in Tavira, op een 800m van het centrum. Het is best handig om zo kort bij het centrum en de (voedings)winkels te 'wonen'. De camperplaats is een stadscamping die tijdens de zomer alleen voor militairen en politiemensen toegangelijk is. De 'uitbaters' zijn er door de stad aangesteld en iedereen doet maar wat hij wil, zo maken de Fransen er een echt zooitje van, door over campeergedrag (wat meestal op een camperplaats niet mag). Een paar Fransen zijn er al van in oktober en hebben er zicht uitgebreid geinstalleerd, sommige nemen zelfs 3 plaatsen in beslag, samen met drie stopkontakten. Als je er de concierge over aanspreekt, dan doet hij of hij doofstom is, dan weet je genoeg (fooi). Wij hebben een leuke plaats en het associaalgedracht stoort me niet, zolang ze ons met rust laten. Het is er rustig wanneer het rustig moet zijn en door de dag mag er best wel wat leven zijn. En vooral we hebben er alle gerief zoals wasmachines, droogkasten, kookfornuizen in een grote keuken, gratis wifi, water en stroom, douches en wc.

Het was even zoeken naar een Portugese winkel, de meeste camperaars rijden naar de gekende winkels zoals de Lidle en Aldi. Net buiten de stand aan een ringweg is Pingo Doce gelegen ( ik kon eerst de naam maar niet onthouden), betekent 'zachte druppel' surprised. Het is de Portugese Delhaize, het was even wennen omdat wij meer bereide en afgewerkte produkten gewend zijn. Bij Pingo Doce, heb je al wat er moet zijn maar basic, zoals een uitgebreide visafdeling, een beperkte vers vlees afdeling, olijfolie per 3 of meer liter aan spotprijzen. De Portugezen eten anders dan wij, dat zie je zo aan het aanbod. Hun gedroogde kabeljauw is er zeer populair, en goedkoop maar het grappige is dat een land dat zoveel aanvoer heeft van verse vis, voor kabeljauw kiest die van de noordelijke wateren komt. Hun bakkerijafdeling is subliem, zeer veel soorten en smaken, je kan er ook koffie bestellen (wat ik natuurlijk deed). En zoals bijna overal kan je de Pastel de nata kopen. Een ontbijtje kost 1,99€.

IMG_3675.JPG

IMG_3676.JPG

IMG_3677.JPG,

In Tavira heb je het oude stadsgedeelte (nogal vervallen en slordig) en het nieuwe gedeelte met witte 'blokken' met flats (saai en allemaal hetzelfde). De stad wordt in twee gesplitst door de Gilao rivier.

Ik wandel dagelijks door het stadje (met de hondjes), soms maak ik een fietstochtje in de buurt. Op een van de tochtjes was ik op zoek naar een ambachtelijke olijfolie perserij, zo kwam ik in Moncarapacho terecht bij Monterosa

Ik kreeg van onze fietsvriend een eenvoudige maar duidelijke wegbeschrijving :

IMG_3759.JPG

Waar het rode muurtje stopt, ga je over een oud romeins bruggetje ...

IMG_3747.JPG

Waar er een boom in het midden van de weg staat, ga je links ...

IMG_3748.JPG

 Dan volg je een lange laan met palmen ... tot je dit ziet (volgende foto)

IMG_3757.JPG

Hier had ik toch wel een whow gevoel, de woning ligt beschut en is omringd door olijfbomen zover je kan zien ...

IMG_3756.JPG

Ik werd er vriendelijk onthaald door de eigenaar die me uitleg gaf over de produktie en hun kwaliteitsprodukten (in een mengelmoes taaltje van duits, frans en engels)

IMG_3751.JPG

IMG_3750.JPG

We bleven drie weken in Tavira, toen werd het tijd om terug wat te rijden ....

 

 

 

16:55 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Natuur, Shoppen, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: portugal, vakantie, camper, tavira

04-02-16

Winkelen met een lentegevoel

Ik deed gisteren wat boodschappen, na drie donkere dagen met veel regen verscheen dan toch de zon toen ik naar Albert Heijn in St Truiden reed. Zoals gewoonlijk neem ik eerst een lekker warm bekertje bonenkoffie en start dan mijn snuffel/zoektocht door de winkel, regelmatig op zoek naar nieuwe smaken en recepten. Aan de charcuteriestand kon je gekookte ham proeven, aan de broodafdeling was er promotie van een zoet Turks brood, niet slecht maar ook niet mijn ding (lol). Bij de patisserie lagen krieken koekjes om te proeven, was lekker alhoewel mierzoet. Zo doe ik dan mijn strooptocht door de winkel embarassed, terwijl ik geniet van een heerlijke Perla koffie. Nee nee, ik heb geen aandelen bij die winkelketen maar het is er gezellig Hollands winkelen met vriendelijk personeel.

De stand van de Paaschocolade en allerlei artikelen werd opgezet, een groot aanbod aan snoeperij wordt er ruim op tijd aangeboden.

Paashaas.jpg

Bij de kassa stonden lange rijen en er werd snel 'hulp' gevraagd, het verliep vlotter dan eerst gedacht. Bij het buitengaan zag ik de Primula's in aanbieding 3 stuks voor 5€. Ik heb er nog geen meegenomen, hoe dapper van mij embarassed om te weerstaan want ze zagen er super uit.

primulas.jpg

Ik wens jullie een fijne dag toe, hier alweer regen en vooral ook zorgen om onze kleine Isis die al een paar dagen ziek is en ik heb er geen goed oog in. Maar blijf in afwachting van een eventueel herstel toch positief. We zorgen goed voor haar, vertroetelen en knuffelen en heel soms zie ik dat ze er van geniet niettegenstaande ze zich rot misselijk voelt. Ze heeft nu drie soorten medicatie die we gelukkig nu ze terug eet, kunnen geven verstopt in balletjes vlees.

winkelen,pasen,chocolade,isis

09:47 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Shoppen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: winkelen, pasen, chocolade, isis

03-02-16

Sparen

IMG_3819.JPG

In het najaar startte bij Albert Heijn een spaaraktie, per schijf van 10€ krijg je een spaarzegel. Er was oa op Facebook heel wat over te doen, ivm de haalbaarheid, na 'een aankoop' van 500€ kan je dan na bijbetaling van een paar euro een bestekset (of messen) bekomen. Eerst dacht ik er niet aan mee te doen, gezien we maar met twee in het huishouden zijn. Ik kreeg steeds de zegels aan de kassa, hield ze bij maar plakte ze niet in. Het is pas nadat mijn schoondochter me ook een aantal zegels bezorgde dat ik besloot mee te doen. Haar moeder spaarde ze ook voor mij. Gezien mijn huidig bestek (was van goede kwaliteit, ziet er nog goed uit maar is vintage) na bijna 45j toch echt stilaan aan vervanging toe is. Dus heb ik vorige week een paar spaarformulieren van de supermarkt meegebracht en beginnen plakken. Zo heb ik toch voor een 8 tal personen bestek kunnen bijeen krijgen. Gisteren viel er een mooie omslag in de bus met een hele sliert zegels. Hoe leuk van mijn schoondochter om er nog aan te denken want op 14 februari sluit de aktie af. Het 'gespaarde' bestek is van Villeroy & Boch, heeft een modern design en lijkt me wel goede kwaliteit. Ik heb hier dus nog twee volle spaarkaarten liggen, dat maakt dat ik uiteindelijk voor 10 personen een lepel, vork, mes, koffielepel en dessertvork heb kunnen bijeen sparen. Vele kleintjes maken één groot!

In de omslag die ik gisteren kreeg zat een kaartje met een lief gedichtje op :

Cheep cheep little bird

you are happy I have heard

you can fly and sing so loud,

you make me really proud!

 

Geeft me alvast een lentegevoel.

IMG_3265.JPG

09:00 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Eten en drinken, Shoppen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: shoppen, lente, sparen, huishouden

13-01-16

en stukje van elk...

Ik vind het leuk om op maandag in Roosendaal naar de markt te gaan. Erg handig om er te parkeren, er is een ondergrondse parking en via een trap kom je er midden tussen de marktkramen uit. Gemakkelijker kan haast niet. Een van mijn favoriete marktkramen is de kaashandel (ook de bloemen zijn er super goedkoop) de eigenaar/verkoper prijs z'n koopwaar luidkeels aan. Je kan er proeven van verschillende specialiteiten, zowel Nederlands, Italiaans, Frans en zelfs Zwitserse kazen. Het zijn allemaal harde bolkazen met verschillende rijpingstijd. Een hoorn des overvloeds voor kaasliefhebbers (zoals ik).

Ik kan er dan ook niet voorbij zonder proeven en neem telkens wat mee. Deze kazen bewaren lang en kunnen ook in gerechten gebruikt worden. Maar liefst eet ik ze zo met druiven en/noten en een bruine boterham of stokbrood.

De verkoper herkent me ondertussen en zwaaide onmiddellijk met een kalender. Het is dan ook de enigste die ik scoorde voor 2016.

kaas.jpg

Markt roosendaal.jpg

17:11 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Shoppen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: roosendaal, markt, hollandse kazen