10-09-16

Genieten van een zomers najaar!

Ondertussen is de school al goed gestart, voor de kleinkinderen een blij weerzien met hun schoolvriendjes en druk met de ballet- , tennis-, dans-, piano-, en turnlessen. Voor kleinzoon draait de vijfkamptraining terug op volle toeren.

Wij genoten van het mooie weer in de tuin maar ook op de fiets. We trokken erop uit met de camper, en zoals elk najaar (dit jaar iets vroeger) reden we naar Edesheim en stonden er bij de familie Braun tussen de wijnranken. De oogst moet moet nog volop beginnen, rijpe vruchten hangen klaar om geoogst te worden. Eerst bezochten we Cochem aan de Moezel.

IMG_5199.JPG

IMG_5197.JPG

Een dagje later kwamen we bij de familie Braun aan en laden het leeggoed van vorig jaar uit. De wijnboer kwam dit oppikken met een wagentje. We staan vlak bij zijn distillerie en genieten van de gastvrijheid en de mooie omgeving, omringd door wijnranken zover het oog reikt.

IMG_5203.JPG

IMG_5204.JPG

IMG_5208.JPG

Na de gezellige proeverij, kozen we terug een paar soorten wijn uit, wit en rood, zoet en droog. Zo kunnen we weer een tijdje verder.

IMG_5220.JPG

De hondjes waren ook mee en hadden het naar hun zin in de velden. Kleine Isis was wat ondeugend en daagde vrouwke uit door vooraan in de camper te gaan slapen.

IMG_5214.JPG

IMG_5230.JPG

Na ons bezoek reden we door naar Strasburg om via Luxemburg naar huis te rijden.

Edesheim, Strasburg, vakantie, natuur, vrije tijd

 

 

18-08-16

Uitwaaien ...

Maandag gingen we een dagje uitwaaien in Zeeland. We reden naar Oostkapelle en genoten van zon, zee en strand. Een fris drankje en lekker hapje mocht niet ontbreken. Het was een topdag!

oostkappelle.jpg

15-08-16

Goed gevuld weekendje ...

Op zaterdag bezochten we het Nederlands Limburgse Thorn. Een prachtig en druk bezocht plaatsje. Mooi om te wandelen en fietsen. Het weer was zacht en we hadden een mooie dag.

collage Thorn 2.jpg

collage Thorn.jpg

10:46 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Natuur, Vakantie, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: thorn, vakantie, vrije tijd

10-08-16

Half juli en begin augustus

Flora werd onverwacht 1,5m vroeger loops, dus kwam er een uitstapje van een week naar Gelderland aan. Op zondag 24 juli reden we voor de dekking naar Altforst, gelegen in het mooie rivierenland van Maas en Waal. We staan er met de camper in Appeltern aan de Beverplaats 't Mun. We werden gastvrij ontvangen bij de eigenaar van de reu, met de hondjes verliep alles vlot en als de natuur meewil, hebben we eind septemter een nestje kooikertjes.

IMG_4624.JPG

De twee kooikermeiden zoeken koelte in de schaduw van de camper, het werd een prachtige week in Appeltern.

IMG_4611.JPG

Niet eten, geen dekking, dit zijn de huisregels (lol)! Zoveel gastvrijheid ...

IMG_5008.JPG

Taart bij de koffie ...

IMG_5016.JPG

En toen werden puppies gemaakt ... Sam links en Flora rechts. De twee rakkers ...

IMG_4998.JPG

April - mei - juni en juli in een notendop

We hadden een jarige in maart, kleinzoon Mauro werd 13 jaar. We waren er niet maar vierden het in de week na onze thuiskomst van Portugal. Hij kreeg o.a. en voetbal in de Portugese kleuren ... en wie werd EK dit jaar?

kooikerhondje,kleinkinderen,natuur,tuin

Mauro na zijn vijf-kamp wedstrijd in Brasschaat. Verdiende traktatie na zijn overwinning in de 80m sprint.

IMG_3549.JPG

In april was onze jongste kleindochter Astrid jarig, ze werd 7 jaar. Dit vierden we ook met gans de familie.

DTTC0263.jpg

Tijdens de maand mei werd de tuin aangepakt. Bloembakken werden gevuld en perken opgekuist en aangeplant.

IMG_4938.JPG

Zag er allemaal mooi uit, tot de aanhoudende regen in juni kwam. Onze weide en tuin werden tot twee keer toe een vijver en de aardappelen verdronken. Bloembakken zagen er verwilderd uit en sommige zijn ondertussen al opgeruimd.

IMG_4343.JPG

Begin juli kwam de trouwpartij in Waals Brabant waar ik naar uit gekeken had. Het werd een prachtige dag.

IMG_4414.JPG

kooikerhondje,kleinkinderen,natuur,tuin

Samy (de oudste zoon van kooikerteefje Flora) kwam logeren, leuk om één van de pups die hier geboren werd, terug te zien. Het is een knapperd met een zacht karakter.

IMG_4492 (34).JPG

Half juli was kleindochter Luna jarig, ze werd 10 jaar! Luna is onze turnster in de familie, ze doet acrogym en traint recent ook mee met de tumbling.

kooikerhondje,kleinkinderen,natuur,tuin

Juli is ook de maand van de scoutskampen. De jongste Astrid vertrok voor een paar dagen naar Wellen en schreef een brief naar huis voor hulp (lol) was precies een internaat daar hahaha ... Haar zus Elise gingen we uitzwaaien in Trois Pont, ze is al eerder geweest en was dit jaar 'leidster' van haar groepje kabouters ...

kooikerhondje,kleinkinderen,natuur,tuin

 

 

Met de camper onderweg - Frankrijk ... thuiskomst!

Nog 311 km toont de GPS als we in de gutsende regen vertrekken vanuit Multigny. Dit prachtige plekje tussen de wijnranken en de Champagnehuizen.

DSC_2421.JPG

DSC_2420.JPG

We krijgen onderweg regen en nog eens regen. We stoppen nog een keer voor rustpauze langs de autobaan. Op 106km van thuis net voorbij Namen, gebeurt er vlak voor ons een verkeersongeval. Twee auto's rijden tegen mekaar. Eentje kwam op autobaan op en de andere haalde in en ging naar het rechter rijvak... Het kleine wagentje kantelde op z'n zijde en gelukkig konden alle auto's op tijd stoppen. Iemand rende naar de auto en opende de deur, de mensen hun hond sprong eruit en rende de autobaan op. De chauffeur kon met wat hulp ook uit de wagen klimmen, ondertussen had iemand de hond kunnen terugroepen. Toch nog goed afgelopen, op de enorme blikschade na.

Rond 14u, komen we thuis aan, het is koud, erg koud geworden. Af en toe een bui met hagel. We zetten de thermostaat van de verwarming hoger (want die was blijven opstaan op lagere temperatuur) maar die geeft niet thuis. We maken de houtkachel aan en de hondjes kiezen al snel hun plekje uit, lekker languit voor de kachel.

Oef, na twee maand zijn we terug thuis, het is wennen en na hun tochtje door te tuin en weide, gaan de hondjes terug de camper in (die op de oprit staat) ... ze weten ook goed waar het gezellig en warm is.

S L O T

 

18:57 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Natuur, Vakantie | Permalink | Commentaren (2)

Met de camper onderweg - Frankrijk - Multigny in de Champagne streek

Het is een rustige donderdagochtend als we rond 9u afscheid nemen van de gastvrije wijnboer in Montlouis. We rijden langs de Loire en spotten prachtige kastelen (o.a Amboise). Als we het echt willen, kunnen we deze avond thuis zijn, maar hebben nog niet echt haast. Omdat de vele rotondes ons toch beginnen te vervelen, besluiten we een stuk langs de Péage te rijden, net voor de middag stoppen we in Sens bij een Auchan, net voor Troyes. Omdat het niet echt gezellig is op een parking van een drukke supermarkt, rijden we door tot Sézanne.

We willen overnachten in de buurt van Epernay en op de App van Camperplaats vind ik een rustig plekje, hoog gelegen tussen de wijnranken in Multigny. Het is fris weer en we wandelen met de hondjes door de velden, we raken nog net droog bij de camper want de lucht trok dicht en fikse buien namen over. We doen het kacheltje aan in de camper en weldra is het lekker warm. Onze laatste nacht voor thuiskomst.

Als ik rond 23u de hondjes buiten laat voor een laatste plasje, ontdekken ze slapende eendjes op het vijvertje vlak bij de camperplek, en besluiten de vakantie af te sluiten met een zwempartij, het was pikdonker en ik hoorde de eendjes krijsen en de honden dapper heen en weer zwemmen. Na veel heisa, kreeg is ze toch terug op het droge ... Niet echt handig als je de camper in moet met twee natte honden. De oude badhanddoeken die ik meenam deden dan toch nog hun dienst.

DSC_2417.JPG

DSC_2418.JPG

De vijver ...

DSC_2415.JPG

Bij het begin van het Paasweekend is het al redelijk druk op de camperplaats.

DSC_2409.JPG

We maken het gezellig in de camper en 'vieren' al een beetje Pasen.

 

18:44 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Natuur, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: multigny, cgampagnestreek, vakantie, natuur, kooikderhondje

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende