05-12-16

Het vertrek van de kooikerpups ...

Het waren drukke weken, de zorg van 7 pups en 2 volwassen honden, poetsen en onderhoud van de puppyren, de wasmachine maakte overuren  ... en het leukst ... mijn Senseo stond nooit koud, dagelijks kwam er kraambezoek langs met geschenkjes voor de pups en een ruiker bloemen of chocolade voor mij. Je raakt het snel gewoon om zo verwendt te worden.

Het waren acht mooie weken, nu moet ik wennen aan de stilte in huis. Gelukkig komen de feestdagen eraan zodat we naar een nieuw 'project' kunnen toeleven.

Beste medebloggers, ik was er even niet, sorry dat ik niet langskwam ...

De pups zijn ondertussen al gewend bij hun families, ze zijn alle zeven in een warm nest terecht gekomen. Bij vertrek kregen ze een sjaaltje met hun naam om.

Ik stel jullie voor : de vijf stoere jongens en de twee ondeugende meiden ...

DSC_3816.JPG

DSC_3933.JPG

DSC_3945.JPG

DSC_3980.JPG

DSC_4136.JPG

DSC_4148.JPG

willem.jpg

16:52 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Vriendschap | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kooikerhond, kooikerpup, dierenrassen

06-10-16

Eten ...slapen en groeien.

Flora's pupjes zijn ondertussen al bijna 2 weken oud en doen het allemaal goed. Binnenkort is het puppydag en dan komen alle toekomstige families hier samen om hun hondje te kiezen. We gaan er een leuk moment van maken, vooral omdat er veel kinderen meekomen. De meeste nog in de lagere school ... en zeg nu zelf ... wat is er leuker dan je eigen hondje gaan kiezen.

DSC_3269.JPG

20:49 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Vriendschap | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kooikerhondje, kooikerpup, puppydag

10-08-16

Half juli en begin augustus

Flora werd onverwacht 1,5m vroeger loops, dus kwam er een uitstapje van een week naar Gelderland aan. Op zondag 24 juli reden we voor de dekking naar Altforst, gelegen in het mooie rivierenland van Maas en Waal. We staan er met de camper in Appeltern aan de Beverplaats 't Mun. We werden gastvrij ontvangen bij de eigenaar van de reu, met de hondjes verliep alles vlot en als de natuur meewil, hebben we eind septemter een nestje kooikertjes.

IMG_4624.JPG

De twee kooikermeiden zoeken koelte in de schaduw van de camper, het werd een prachtige week in Appeltern.

IMG_4611.JPG

Niet eten, geen dekking, dit zijn de huisregels (lol)! Zoveel gastvrijheid ...

IMG_5008.JPG

Taart bij de koffie ...

IMG_5016.JPG

En toen werden puppies gemaakt ... Sam links en Flora rechts. De twee rakkers ...

IMG_4998.JPG

29-06-16

Met de camper in Portugal

De reis naar Obidos verliep vlot, net voor de middag parkeren we buiten het stadje. Er is een groot plein voor een indrukwekkend kasteel. Hier kunnen de hondjes wat rondrennen terwijl wij rustig in het zonnetje genieten. Het is hier warmer dan in de Algarve.

IMG_3937.JPG

IMG_3938.JPG

Na de middag installeren we ons op de plaatselijke CP, dit is vlak bij het ommuurde middeleeuws stadje.

Het weer is rustig en zonnig, op de CP staan maar een paar campers.

IMG_3940.JPG

IMG_3947.JPG

Ik wandel door de smalle straatjes en geniet van de geuren en kleuren die er te zien zijn. Kleine, gezellige restaurantjes hebben hun tafels buiten staan ... en vele toeristen genieten van het zachte weer en de zuiderse, eenvoudige keuken. Ik koop er kruidenhoning, volgens de verkoper, zetten de imkers hun korven tijdens de wintermaanden in de bergen tussen de dennenbomen ... vandaar de bijna zwarte kleur van de honing.

IMG_3975.JPG

We zijn in de Goede Week en bij de plaatselijke bakker wordt ter gelegenheid speciaal paasgebak verkocht. Ik wil dit niet missen en koop zo een onweerstaanbare cake met gedroogde vruchten. Een aanrader voor de zoetebekjes.

IMG_3977.JPG

IMG_4163.JPG

Vanuit onze camper hebben we zicht op de boomgaard ...

17:09 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Vakantie, Vriendschap, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: obidos, vakantie, portugal

10-02-16

Weekendje weg

We verbleven een paar dagen bij de oudste zoon. We staan er met de camper in de tuin. De hondjes waren mee en vinden logeren in de camper leuk. Mijn oudste kleinzoon is erg allergisch aan honden en katten, dus is een camper een super oplossing. De eerste dag gingen we wandelen in Bergen op Zoom. Het was droog weder maar echt stormwind. We kwamen dan ook goed uitgewaaid thuis.laughing

Een paar foto's van het wandelgebied De Bergse Heide.

IMG_3355.JPG

IMG_3306.JPG

Flora ging even het water in.

IMG_3321.JPG

Kleine Isis (aan de beterhand) mocht ook mee, het was niet echt een lange wandeling en ze mocht af en toe ook op de arm.

IMG_3325.JPG

Er hingen aapjes in de bomen (kleinzoon Mauro)

IMG_3311.JPG

Rennen maar ... de opgespaarde energie kwijt raken.

IMG_3316.JPG

De stormwind ging flink tekeer in het bosje.

IMG_3335.JPG

En maar klauteren.

IMG_3298.JPG

We genoten van onze wandeling. Zeker na bijna een week constante hoosbuien.

22:25 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Familie, kleinkinderen, Natuur, Vriendschap, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vakantie, wandelen, kleinkinderen

07-12-15

Ikke blij ...

De goede Sint heeft me dan toch niet vergeten. Vandaag zat er bij de post een grote omslag, met als afzender De Sint!! Er zat een kaartje in met een persoonlijke tekst voor ons, samen met een mooie keukenhanddoek, een paar chocolade centjes en veel spaarzegels van de spaaraktie bij AH. Wat een mooie (overwachte) attentie van de Sint (alias schoondochterlaughing).

page.jpg

pagez.jpg

Morgen dagje Breda met vriendin Mia. Dus geen blogrondje, groetjes...

PS : ik kon de ganse namiddag niet inloggen op mijn blogyell.

19:45 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Vriendschap | Permalink | Commentaren (3) | Tags: schondochter, sinterklaas, bloggen

24-02-13

Hallo hallo ...

Een ganse (hectische) week zonder bloggen ... de dagen vliegen voorbij.

De hond van papa was deze week wel heel ondeugend geweest, hij had 'iets' vreemds in z'n maag zitten en moest dringend geopereerd worden, dit 'vreemd' ding had ook op 2 plaatsen z'n darmen geperforeerd ... het werd een gevaarlijke spoedoperatie gezien de darmbloedingen.

Hij verbleef 2 dagen bij de dierenarts en daarna nog eens 2 dagen bij mij 'in recovery' , het waren spannende dagen : zouden de darmpjes terug opgang komen ... en zou hij zo een helse ingreep goed doorstaan.

Gezien z'n jonge leeftijd wordt een volledig herstel verwacht.

Voor ons waren het 2 korte nachten omdat de hond onrustig was en dat wij in 't oog moesten houden dat hij de draadjes niet zou gaan losbijten. Gelukkig viel dit mee, hij likt af en toe wel eens maar niet dat we een kraag moeten aandoen.

Vandaag (zondagavond) heb ik hem bij z'n baasje afgeleverd. Hij was er niet echt 'kapot' van om terug thuis te zijn, ik had een vrolijkere hereniging verwacht, maar dit wijst erop dat hij nog niet terug de oude is. De gelukkige reactie kwam alléén van baasje kant, met natte ogen ...

Kasper krijgt nu nog dagelijks 2 pijnstillers met ontstekingsremmers. Oh ja, en wat zat er in z'n maagje : een plat gebeten, plastieken ampule (die m'n moeder dagelijks gebruikt bij het aerosolapparaat). Vermoedelijk zijn de darmperforaties veroorzaakt door een ander, scherper vreemd voorwerp dat z'n lichaam al verlaten heeft.

Knipsel.JPG

Zo één van deze, het platgebeten uiteinde vormde een weerhaak in z'n maag. Dit was duidelijk op de foto te zien.

DSC00651.JPG

Een nog bevende Kasper, herstelt moeizaam van een zware ingreep. Omdat hij steeds beeft hebben we hem z'n 'winterfrakske' aangetrokken, zo kan hij ook niet bijten aan de draadjes.

19:22 Gepost door Vrouwkelief aan het bloggen in Digitale fotografie, Huisdieren, Vriendschap | Permalink | Commentaren (7) | Tags: huisdier, operatie, kasper